Šport > Moto športi
23439 ogledov

Schumacherju zmanjkalo denarja za sedež

Ralf in David Schumacher Profimedia Ralf in David Schumacher.
Sin nekdanjega dirkača formule 1 Ralfa Schumacherja je naletel na oviro pri preboju med dirkaško elito.

David Schumacher, bratranec Micka Schumacherja, je zaradi pomanjkanja finančnih sredstev ostal brez sedeža v dirkaškem razredu formula 2. Dvajsetletni nečak Michaela Schumacherja se bo v letošnji sezoni moral zadovoljiti z dirkanjem v avtomobilističnem razredu DTM.

"To je korak, ki smo ga v tem trenutku morali narediti, saj nismo našli pokrovitelja za formulo 2, obenem pa smo dobili dobro ponudbo Mercedesa. Zaradi tega smo se odločili za selitev v DTM," je za Motorsport-Total dejal mladi up dirkaške rodbine Schumacher.

Vprašanje finančnega zaledja je že vrsto let pereč problem dirkaškega športa na vseh, še zlasti pa na najvišjih ravneh tekmovanja. Kar nekaj nadarjenih dirkačev se zaradi pomanjkanja denarja ni nikoli prebilo v formulo 1.

Podobna usoda bi lahko doletela tudi Davida Schumacherja, ki se je po dveh sezonah v razredu F3 nadejal napredovanja v višjo kategorijo, a bo moral na to še nekoliko počakati. Nadaljnji potek njegove dirkaške kariere bo v največji meri odvisen od zanimanja pokroviteljev, več pa bo moral pokazati tudi na stezi, saj je lansko sezono končal šele na 11. mestu skupne razvrstitve.

David in Mick Schumacher | Avtor: Profimedia David in Mick Schumacher. Profimedia
Kariero 20-letnika je doslej v pretežni meri financiral njegov oče Ralf Schumacher, vendar je finančno breme v zadnjih letih tudi zanj postalo preveliko. "Pot do formule 1 je preprosto postala predraga. Ne moremo si je privoščiti. Imeli smo dva ali tri podpornike, večinoma pa sem plačeval iz lastnega žepa. Formula 2 ni dovolj prepoznaven format, tako da nismo našli nikogar. Kljub temu sem upal, da bo nekoliko več zanimanja za Davida. Prepričan sem, da bi se lahko dobro izšlo v sinergiji z Mickom," je povedal mlajši brat sedemkratnega svetovnega prvaka, ki je v desetletni karieri v formuli 1 dirkal za Jordan, Williams in Toyoto.

Podrobneje je razdelal tudi okvirne stroške tekmovanja na nižjih ravneh in priznal, da mu je sinovo dirkaško udejstvovanje pošteno olajšalo denarnico. "Deset let kartinga, kar povprečno stane od 150 do 200 tisoč evrov na sezono. To sta dva milijona. Potem pride na vrsto formula 4. Za pravilno vodenje to znaša 450 tisoč evrov na sezono. Torej smo že na 2,9 milijona," je potožil.

Schumacherjeve sanje, da bi šel po stopinjah očeta, strica in bratranca, bodo tako vsaj še nekaj časa ostale neizpolnjene.

Komentarjev 1
  • ksenija7 16:22 23.april 2022.

    Pozdravljeni, Želim vam dati darilo nekomu resnemu. Elektronski naslov: curmank39@gmail.com prosim odgovori mi