Šport > Moto športi
18 ogledov

"Schumi bo resen kandidat za prvaka"

Schumacher se bo vrnil na stara pota, pravi Fittipaldi, ki obenem opozarja Vettl Žurnal24 main
Emerson Fittipaldi, legenda F1, je ponudil insajdersko informacijo iz ekipe Mercedes. "Novi dirkalnik bo bolj ustrezal Michaelu Schumacherju." Pravi, da bo Schumacher zasijal v sezoni 2011.
Emerson Fittipaldi je ob tem opozoril novega prvaka Sebastiana Vettla, da mu bo naslov mnogo težje ubraniti, kot pa je bilo doseči prvo lovoriko. "Pritisk je toliko večji. Če se bo uklonil pritisku, bo to zanj zelo destruktivno." Več zaupanja v Vettla ima nekdanji šef ekipe BMW, Mario Theissen, ki mu je leta 2006 dal službo testnega dirkača. "Je vrhunski dirkač, eden najboljših svoje generacije. Pred njim je še 15 uspešnih sezon. Če bo imel pravi dirkalnik, lahko osvoji še veliko naslovov."

Nekdanji svetovni prvak Emerson Fittipaldi je prepričan, da bo Michael Schumacher resen kandidat za prvaka v naslednji sezoni formule 1. "Bil sem na kosilu z Rossom Brawnom. Pravi, da bo novi dirkalnik mnogo bolj ustrezal Michaelovemu slogu vožnje, še posebej vožnji skozi zavoje," razkriva Fittipaldi. "Nove pnevmatike pomenijo, da jih bo Michael lahko prilagodil svojemu slogu dirkanja. Z bolje uravnoteženim dirkalnikom in neverjetno samozavestjo, ki jo ima, bo resen kandidat za naslov prvaka. Lahko mu uspe."

Vendarle je treba te besede jemati z nekaj rezerve, saj so novi dirkalniki šele v začetni fazi razvoja, prav tako pnevmatike Pirelli. S slednjimi Nico Rosberg na testiranjih minuli teden v Abu Dabiju ni bil najbolj zadovoljen, Schumacher pa je dejal, da je "previdno zadovoljen". Zagotovo pa zmagovalec 91 dirk ima potrebne izkušnje. Lažje bi mu sicer bilo, če bi jih lahko unovčil na testiranjih pri razvoju dirkalnika, a teh je v zadnjih letih zelo malo. "Še vedno ima svoje stare kvalitete. V Abu Dabiju je pokazal, da je še vedno hiter. Z vsako dirko se je letos na novo učil in drugo leto bo v samem vrhu. Ko sem govoril z Brawnom, sem videl, da so z mislimi stoodstotno v sezoni 2011," je za Times še dejal Fittipaldi. Vsekakor je pred Schumacherjem prelomna sezona: če bi se ponovila letošnja, bo težko obdržal sedež (še posebej če Mercedes res podpiše pogodbo za rezervnega dirkača z mladim in nadarjenim Nicom Hülkenbergom).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.