Šport > Moto športi
47 ogledov

Vettlu grozi nova kazen

Vettel Hamilton Baku
Nemškemu dirkaču Sebastianu Vettlu grozi, da bo moral izpustiti kakšno od prihajajočih dirk.

Nemški dirkač Sebastian Vettel je trenutno vodilni v seštevku letošnjega svetovnega prvenstva. Po nedeljskem manevru in trčenju z Lewisom Hamiltonom na dirki v Bakuju mu grozi, da bo moral kakšno od prihajajočih dirk izpustiti zaradi kazni.

Fia mu je po tekmi v Bakuju prisodila tri kazenske točke. Nemec jih ima sedaj skupaj devet, če bo dobil še tri, pa bo moral prisilno počivati. Fia je namreč uvedla točkovanje voznikov, s katerim kaznuje neprimerno obnašanje oziroma nevarno vožnjo. Ko voznik nabere več kot 12 kazenskih točk, mora izpustiti eno dirko. 

Kaznovan že med dirko

V Bakuju si je Vettel za manever sicer že med dirko prislužil kazensko vožnjo skozi bokse, po kateri je izgubil možnost za uvrstitev na stopničke, na koncu je bil četrti.

Vettel je v nedeljo tekmeca iz ekipe Mercedes zadel, ko so dirkači preživljali enega od številnih obdobij za varnostnim avtomobilom. Hamilton je kot prvi močno upočasnil, Nemec pa je po zaviranju rahlo trčil vanj. Britanec je moral pozneje na postanek, kjer so zamenjali zaščito za glavo na dirkalniku, Vettel pa je dobil kazen vodstva dirke zaradi nevarne vožnje.

Najslabši med vsemi 

Vettel mora biti previden na naslednji dirki v Avstriji. Po tej dirki se mu namreč izbrišejo kazenske točke iz lanskega Silverstona. S kazenskega seznama Fie se točke brišejo po enem letu. 

Vettel je na seznamu najslabši med dirkači. Za njim je na drugem mestu Renaultov voznik Britanec Jolyon Palmer, ki jih ima sedem. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.