Šport > Moto športi
3372 ogledov

Šef Mercedesa in soproga v težavah, Red Bull zanika vpletenost

Susie Toto Wolff Profimedia
Moštva formule 1 so se družno oddaljila od Fiine preiskave v zvezi z domnevnim navzkrižjem interesov.

Prvi mož Red Bulla Christian Horner je odločno zanikal, da naj bi bilo njegovo moštvo med pobudniki preiskave, ki jo je Mednarodna avtomobilistična zveza (Fia) sprožila zoper zakonca Wolff - Tota Wolffa, šefa Mercedesa, in njegovo soprogo Susie Wolff, generalno direktorico ženske akademije F1.

Zakonca Wolff, ki obtožbe kategorično zavračata, imata kot pomembna akterja znotraj vodstvenega ustroja dostop do nekaterih zaupnih informacij tehnične in druge narave, izmenjava le teh pa bi v očeh krovne avtomotozveze lahko pomenila "navzkrižje interesov", zato so se pri Fii odločili, da bodo zadevi poskušali priti do dna.

Toto Wolff Susie Wolff | Avtor: Profimedia Profimedia

Fia naj bi preiskavo sprožila na pobudo "enega izmed šefov iz paddocka F1", kar pa so moštva družno zanikala v skupni izjavi. Na vrhu seznama osumljencev se je nemudoma znašel Totov veliki nasprotnik Christian Horner, ki zavrača odgovornost ali kakršnokoli vpletenost Red Bulla.

Za podoben korak se je odločilo tudi preostalih osem tekmecev Mercedesa, ki so se oddaljili od Fiine preiskave.

Horner | Avtor: Epa Epa
"Potrdimo lahko, da nismo vložili nobene pritožbe glede domnevne izmenjave zaupnih informacij med vodjo ekipe F1 in članico osebja FOM. Z veseljem in ponosom podpiramo F1 Akademijo in njeno generalno direktorico," so v izjavi sporočila moštva.

"Z Mercedesom smo veliki rivali na stezi, toda na Fio nismo oddali nobene prijave v zvezi s Susie, Totom ali Mercedesom. Pravzaprav je Red Bull med vsemi ekipami najbolj vpet v delovanje F1 Akademije, in sicer do te mere, da bomo v sezoni 2024 tekmovali s tremi dirkalniki. Že dlje časa tesno sodelujemo s Susie, ki zelo dobro opravlja vlogo generalne direktorice."

"Zato smo, tako kot vsi drugi, zelo presenečeni nad nekaterimi izjavami o tej zadevi. Red Bull zagotovo ni sprožil teh dogodkov. Mi nismo podali nobene prijave, ne moremo pa govoriti v imenu drugih moštev. To je stvar Fie. Oni so se odločili za ta ukrep, ki pa nima nobene povezave z Red Bullom," je sporočil Horner.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.