Šport > Moto športi
7798 ogledov

Velika afera trese F1, vpleten prvi mož Mercedesa

toto wolff Epa
Krovna zveza preiskuje navzkrižje interesov v F1.

Mednarodna avtomobilistična zveza Fia od torka preiskuje morebitno navzkrižje interesov v F1 med šefom Mercedesa Totom Wolffom in njegovo ženo Susie Wolff, ki je generalna direktorica ženske akademije F1 znotraj vodstva tekmovanja F1 (Fom). Tako moštvo Mercedesa kot Susie Wolff sta že zanikala obtožbe.

Fia v izjavi za javnost sicer ni postregla z imeni vpletenih v preiskavo, a se je odzvala na pisanje v medijih glede kršitve pravil "deljenja zaupnih informacij med enim od šefov ekip F1 in članom Foma". Fom je lastnik pravic vseh s formulo 1 povezanih dejavnosti, vključno z novoustanovljeno žensko serijo tekmovanja F1 Academy.

"Zavedamo se splošne izjave Fie, ki odgovarja na neutemeljene obtožbe enega samega medija. Ekipa na to temo ni prejela nobenega sporočila oddelka Fie za skladnost pravil," je v izjavi zapisal tiskovni predstavnik Mercedesa.

toto susie wolff | Avtor: EPA EPA

Preiskavo glede domnevnih kršitev je Fia odprla v torek, vmes pa se je na Instagramu že odzvala direktorica akademije F1. "Sem globoko užaljena, a na žalost nisem presenečena," je zapisala Susie Wolff. "Obtožbe so bolj kot na mojo sposobnost vodenja akademije osredotočene na moj zakonski stan, kar je strah vzbujajoče," je dodala.

"V svoji karieri v motošportu sem naletela in premagala številne ovire in ne bom dovolila, da bi neutemeljene obtožbe zasenčile mojo predanost in strast do akademije," je še zaključila Susie Wolff.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice