Šport > Moto športi
1319 ogledov

Zvezdnik F1 z golo zadnjico prislužil 150 tisočakov

valtteri bottas Epa
Bottas s fotografijami gole zadnjice zbral 150.000 dolarjev.

Finski voznik formule 1 Valtteri Bottas, ki je v tem elitnem dirkaškem športu zabeležil 10 zmag, je svojimi golimi fotografijami zbral 150.000 ameriških dolarjev. Te je namenil dobrodelni organizaciji za moško zdravje Movember. Bottas je izdal poseben koledar s fotografijami zadnjice, že prvo naklado 10.000 primerkov pa so razprodali.

Kot poroča Reuters, je pet evrov od vsakega primerka odšlo za raziskavo raka prostate.

"Od koledarjev in donacij smo zbrali lep znesek. Končni izkupiček sicer še ni natančno izračunan, a govorimo o vsoti okoli 150.000 dolarjev," je prek spleta sporočil Finec, ki je idejo za prodajo golih fotografij dobil, ko ga je njegova partnerka, avstralska kolesarka Tiffany Cromwell, fotografirala, ko je gol ležal v potoku v Aspnu. Fotografija je postala spletni hit, tudi njo pa so prodali v dobrodelne namene.

"Ljudje so me spraševali, zakaj sem to storil, a ko so izvedeli za dobrodelni namen, so razumeli. Med njimi je bila tudi moja mama, ki je bila sprva zelo zaščitniška," je dejal Bottas.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice