Šport > Moto športi
12568 ogledov

Slovenski dirkač v umetni komi

spidvej Epa Fotografija je simbolična.
Pred dnevi se je grdo ponesrečil slovenski spidvejist.

V torek je bila na sporedu tradicionalna spidvej dirka, ki jo v Cmureku (Mureck) ob slovenski meji organizirajo Avstrijci, na njej pa so nastopili tudi štirje slovenski dirkači. Med njimi je bil tudi Ljubljančan Jan Pintar, ki pa jo je grdo skupil v drugi vožnji.

V Slovenca je na prvem zavoju najprej trčil Slovak Patrik Buri, v oba pa kasneje še Poljak Marcin Koscielski. Dirkači so padli, pri tem pa prileteli v ogrado, ki je sicer imela zaščitno blazino, vendar je do udarcev prišlo pod njo. Pintar je sicer uspel vstati, a so bili njegovi odgovori na zdravniška vprašanja zelo zmedeni, uradni zdravnik pa se je tako odločil, da mora Slovenec nujno v bolnišnico. S Slovakom Burijem sta bila s s helikopetrejm odpeljana v Gradec, kjer so Pintarja dali v umetno komo. 

V sredo so ga iz nje želeli zbuditi, a so se se hitro pojavile nove možganske krvavitve, zato so se zdravniki znova odločili za umetno komo, je zapisala Ekipa24. 

"Danes so ga odklopili z aparatov, ki so mu pomagali pri dihanju, tako da diha povsem sam, prav tako pa se je počasi začel zbujati. Kakšne bodo posledice poškodb, ki jih je utrpel pri padcu na dirki v Murecku, je v tem trenutku še težko reči, a že današnji napredek je spodbuden. Za Jana še naprej močno stiskamo pesti, da čim hitreje okreva in dobi tudi to bitko," pa so danes zapisali na facebook strani AMTK Ljubljana.

Nesrečo je zabeležil tudi avstrijski fotograf.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.