Šport > Moto športi
143 ogledov

Slovenski motociklist skupno 14.

Toni Mulec Profimedia
Corneju sedma etapa Dakarja, Mulec 14.

Na vzdržljivostnem reliju Dakar v Savdski Arabiji so dirkači na motociklih že končali sedmo etapo. Preizkušnjo med Rijadom in Al Duvadimijem je dobil Čilenec Ignacio Cornejo (Honda), slovenski dirkač Toni Mulec (KTM) pa je preizkušnjo končal na 14. mestu.

Za čilskega dirkača je bila tokratna etapna zmaga tretja na letošnji dirki. Etapo sta na drugem in tretjem mestu končala Argentinca Luciano Benavides (Husqvarna) in Kevin Benavides (KTM).

Tokratni zmagovalec sicer ni povsem na vrhu skupnega seštevka, saj je na tretjem mestu, kjer zaostaja slabih sedem minut za Američanom Rickyjem Brabcem (Honda). Ta je bil danes v etapi peti, v primerjavi s čilskim tekmecem je izgubil sedem minut. Drugi skupno je Ross Branch iz Bocvane (Hero), ki pa ima le sekundo zaostanka.

Dobre nastope nadaljuje tudi slovenski motociklist Toni Mulec. Po prosti soboti, ko so imeli udeleženci dirke edini dan premora, je nadaljeval v slogu zadnjih etap, ko se je uvrščal v prvo dvajseterico. Etapo je končal na 14. mestu z 22:27 minute zaostanka za zmagovalcem, kar mu je prineslo tudi izboljšanje položaja v skupnem seštevku, kjer je zdaj prav tako 14., za vodilnim zaostaja dve uri in 20 minut.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.