Šport > Moto športi
3413 ogledov

Slovenski spidvejist bo prepeljan v Slovenijo

spidvej Epa Fotografija je simbolična.
Zdravstveno stanje slovenskega spidvejista se je izboljšalo.

Pred dnevi smo poročali o hudi nesreči, ki jo je na dirki v Murecku doživel slovenski spidvejist Jan Pintar. IZ AMTK Ljubljana vsem ljubiteljem tega športa sporočajo, da se stanje njihovega dirkača iz dneva v dan izboljšuje.

"Jan že nekaj dni diha brez pomoči, je zbujen, tudi sam že je, medicinsko osebje pa ga je na kratko tudi že postavilo na noge," so o Pintarjevem zdravju zapisali na facebook strani AMTK Ljubljana in dodali: "Stanje se je tako izboljšalo, da bo v naslednjih dneh prepeljan na nadaljnje zdravljenje v Slovenijo. Vsekakor odlične novice in upamo, da huda nesreča Janu ne bo pustila trajnejših posledic." 

Do nesreče je sicer prišlo 1. maja na tradicionalni dirki, ki jo v Cmureku (Mureck) ob slovenski meji organizirajo Avstrijci. V drugi vožnji je v Pintarja na prvem zavoju najprej trčil Slovak Patrik Buri, v oba pa kasneje še Poljak Marcin Koscielski. Dirkači so padli, pri tem pa prileteli v ogrado, ki je sicer imela zaščitno blazino, vendar je do udarcev prišlo pod njo. Pintar je sicer uspel vstati, a so bili njegovi odgovori na zdravniška vprašanja zelo zmedeni, uradni zdravnik pa se je tako odločil, da mora Slovenec nujno v bolnišnico. S Slovakom Burijem sta bila s s helikopetrejm odpeljana v Gradec, kjer so Pintarja dali v umetno komo. 

spidvej Po hudem padcu Šport Slovenski dirkač v umetni komi
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.