Šport > Moto športi
536 ogledov

Smrtonosni virus grozi še eni dirki

VN Vietnama Epa
Krovna avtomobilistična zveza se je znašla v težavah.

Potem ko je vodstvo svetovnega prvenstva v formuli 1 zaradi novega koronavirusa covid-19 odpovedalo oziroma za nedoločen čas prestavilo dirko za VN Kitajske, ki bi morala biti v Šanghaju 19. aprila, je zdaj v nevarnosti tudi prva dirka za VN Vietnama. Ta bi morala biti na sporedu 14 dni pred kitajsko dirko, 5. aprila.

Krovna avtomobilistična zveza Fia je pred dvema dnevoma sporočila, da je v sodelovanju z lokalnim vodstvom dirke v Šanghaju sprejela odločitev o prestavitvi dirke oziroma odpovedi njenega prvotnega termina.

"Zaradi širjenja koronavirusa Covid-19 in zaradi razglašene epidemije svetovne organizacije WHO smo se pri Fii in formuli 1 odločili za to potezo, a katero bomo zagotovili zdravstveno varnost za naše uslužbence, tekmovalce in gledalce," je sporočila Fia.

Fia je zagotovila, da bo spremljala dogajanje in preučila možnosti, da bi začasno odpovedano dirko nadomestila pozneje v letu 2020, če se bo epidemija umirila.

Dirka v Šanghaju je le zadnja od številnih športnih tekmovanj, ki so jih morali na Kitajskem odpovedati zaradi epidemije in z njo povezanih zdravstvenih težav v tej državi in po svetu.

koronavirus Svet V enem dnevu 116 mrtvih

Zdaj pa je poleg dirke v Šanghaju v nevarnosti za odpoved tudi VN Vietnama v bližnjem Hanoju, ki je le 100 km oddaljen od kitajske meje in kjer imajo tudi nekaj primerov okužbe s koronavirusom. Tam prvič načrtujejo dirko formule 1, prva preizkušnja za VN Vietnama pa bi morala biti 5. aprila.

"Za zdaj VN Vietnama še ni pod vprašajem. A dejstvo je, da se nahaja v bližini Kitajske, tako da bomo podrobno spremljali razvoj dogodkov in seveda ustrezno ukrepali, če bo treba," je dejal šef McLarna Zak Brown.

Nova sezona F1 se bo začela 16. marca v Melbournu.

Dirka za VN Vietnama bi morala postati četrta ulična dirka v koledarju F1 po Monaku, Singapurju in Azerbajdžanu ter skupno četrta v Aziji ob Japonski, Singapurju in Kitajski.

robert kubica DTM Šport Kubica si je našel nov izziv
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.