Šport > Moto športi
61 ogledov

Spielberg pričakuje tretjino manj obiskovalcev

Spielberg Profimedias
Potem ko se je lahko Spielberg preteklo leto pohvalil s pravim navalom obiskovalcev, letos organizatorji Velike nagrade Avstrije pričakujejo več kot tretjino manj navdušencev nad dirkalnim športom.

Po izjavah nekdanjih voznikov Formule 1 je dirkalni šport v krizi. To so tudi občutili organizatorji velike nagrade v Avstriji, ki so za nedeljsko dirko prodali občutno manj vstopnic kot pred enim letom.

Prvo dirko v Avstriji po enajstih letih je preteklo leto spremljalo 95.000 ljudi, letos bo obiskovalcev več kot tretjino manj. Na treningih so tribune samevala, preteklo leto je že treninga v petek spremljalo več kot 40.000 ljudi.

Manjka lokalnih voznikov in napetosti

ORF manjkajoče zanimanje razlaga s tem, da v Formuli 1 že nekaj let ni več avstrijskih voznikov, uspešna avstrijska ekipa Red Bull, pa letos še ni uspela prepričati navijačev. V ekipi se je razpasel pesimizem, krivdo za slabe rezultate pripisujejo novim pravilom, ki dovoljujejo le še štiri zamenjave motorja na sezono. Slaboten Renaultov motor, ki ga imajo dirkalniki Redbulla, pa napore na dirkališču ne prenaša prav dobro.

Tudi pri gledalcih, ki spremljajo Formulo 1 doma, je dirkalni šport vedno manj priljubljen. Zato je nekdanji dirkač David Coulthard že pred časom opozoril, da je vožnja z dirkalniki preveč enostavna in zato šport izgublja svoje ljubitelje. Podobnega mnenja je tudi legenda dirkalnega športa Niki Lauda, ki si želi spet več tveganja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.