Šport > Moto športi
27 ogledov

Stoner spet na Hondinemu motociklu

casey stoner Youtube
Nekdanji motociklist Casey Stoner se je Hondi pridružil na dvodnevnem testiranju v japonskem Motegiju.

Casey Stoner, dvakratni svetovni prvak v najelitnejšem motociklističnem razredu, ki je po koncu lanske sezone zapustil karavano motoGP, je ponovno sedel na Hondin motocikel. Avstralski dirkač je svoji nekdanji ekipi pomagal testirati v Motegiju, kjer jim je prvi dan načrte pokvaril dež, drugi dan pa so uspeli pod streho spraviti polnih 47 krogov.

Stoner je najprej testiral letošnji motocikel RC213V, nato pa je preizkusil še motocikel za sezono 2014. Dvakratni svetovni prvak je priznal, da uživa v povratku, a obenem zatrdil, da se ne namerava vrniti k dirkanju na dveh kolesih.

Povratek ga ne zanima

''Na srečo je bilo danes vreme veliko boljše, v bistvu je bilo zelo vroče in na stezi nam je uspelo zabeležiti dobre čase. Za nami je produktiven dan in na srečo testiranje ni bilo preveč natrpano, tako da smo danes lahko nadoknadili včerajšnji moker dan,'' je povedal Stoner, ki se je poveselil s svojimi nekdanjimi mehaniki.

''Lepo je bilo videti ekipo, čeprav je bilo prisotnih samo nekaj ljudi. Zahvaljujem se Hondi za vso podporo. Lep občutek je bil, ko sem se po devetih mesecih spet povzpel na motocikel. Zadovoljen sem s testiranjem, vendar me povabila za dirkanje ne mikajo - to ni nekaj, kar načrtujem,'' je bil jasen Stoner, ki se je upokojil pri 27 letih.

Avstralec je lani dejal, da ne čuti več veselja do dirkanja z motocikli, kar je bil eden izmed glavnih razlogov, da se je odločil za pokoj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.