Šport > Moto športi
2829 ogledov

Tako uspešno je sezono začel Gajser

Tim Gajser Profimedia
Tim Gajser zmagovalec uvodne dirke nove sezone MXGP.

Slovenski motokrosist Tim Gajser je odlično začel novo sezono svetovnega prvenstva. V britanskem Matterley Basinu je zmagal na uvodni dirki sezone 2022, potem ko je zmagal v prvi vožnji razreda MXGP in bil drugi v drugi.

Gajser je na sobotnih kvalifikacijah dosegel drugo izhodišče, premagal ga je le novinec v tem razredu, svetovni prvak razreda MX2 Francoz Maxime Renaux.

Po startu prve vožnje je sicer zdrsnil nekoliko v ozadje in bil sredi vožnje na petem mestu. A je potem z zanesljivo vožnjo in natančnimi manevri prišel do drugega mesta ter v zadnjih krogih preganjal vodilnega Švicarja Jeremyja Seewerja. Ta je v predzadnjem krogu naredil napako in padel, s tem pa tudi prepustil vodstvo nekdanjemu svetovnemu prvaku in lani tretjemu v seštevku sezone Gajserju.

"Zadovoljen sem, start res ni bil najboljši, toda proga omogoča več linij in lahko sem dobro sledil tekmecem in jih prehitel. Super začetek, gremo naprej," je po koncu prve vožnje dogajanje povzel Gajser.

V drugi vožnji je Gajser začel podobno, le da pred seboj ni imel toliko tekmecev. Po polovici je bil tretji, potem pa je prehitel še Nizozemca Glenna Coldenhoffa in začel loviti vodilnega Španca Jorgeja Prada. Nekaj krogov pred koncem ga je tudi prehitel, potem pa naredil manjšo napako in padel, tako da je bil spet drugi, a na koncu je bilo tudi to dovolj za zanesljivo skupno zmago na dirki.

Gajser je dirko končal s 47 točkami, Prado je bil drugi s 43, tretji pa Seewer s 40.

"Malo boljši start je bil kot v prvi vožnji. Lahko sem lovil tekmece in jih ujel, privozil sem si že lepo prednost. Potem pa sem naredil neumno napako in padel, a sem skušal še enkrat ujeti Prada. Čisto malo je zmanjkalo, a vseeno sem lahko zadovoljen s prvo dirko sezone," je zmago pospremil Gajser.

Tako kot lani je Gajser začel z uspehom na prvi dirki sezone, lani je bilo to v Rusiji. Prav v Veliki Britaniji pa so vodilni v SP sporočili, da letos dirke v Orljonoku zaradi ruskega vojaškega napada na Ukrajino ne bo, za dirko 1. maja že iščejo nadomestnega prireditelja.

Tim Gajser | Avtor: Profimedia Profimedia

V razredu MX2 je uvodno dirko dobil dobil Nemec Simon Längenfelder, slavil je v obeh vožnjah, pred Francozom Tomom Viallejem in Belgijcem Jagom Gertsom. Slovenski predstavnik Jan Pancar je privozil do prvih točk v sezoni, prvo vožnjo je končal na 16. mestu, drugo na 19., kar je skupno pomenilo 18. mesto in prvih sedem točk v SP 2022.

Naslednja dirka bo VN Lombardije v italijanski Mantovi 6. marca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice