Šport > Moto športi
24000 ogledov

Tim Gajser spregovoril o incidentu z lažnimi PCT-ji, ki je pretresel Slovenijo

Tim Gajser Profimedia
Gajser je po razočaranju v tej sezoni napovedal visoke cilje za 2022, obenem pa se je dotaknil tudi incidenta, ki je v zadnjih dneh močno pretresel Slovenijo.

Tim Gajser, zdaj nekdanji svetovni prvak razreda MXGP in aktualni tretji motokrosist na svetu, je po zanj manj uspešni letošnji sezoni vse misli že usmeril v naslednjo. V pogovorih za spletno stran tekmovanja MXGP in časnik Delo je zaokrožil letošnje dogajanje in pogledal v leto 2022, ko se bo sezona začela že konec februarja.

V pogovoru za spletno stran tekmovanja je pojasnil, da je trenutno na počitnicah na Hrvaškem, kjer si polni baterije po naporni končnici sezone 2021. Dodal je, da so že opravili nekaj testov, trenutno pa je osredotočen na to, da se sprosti in uživa.

Tim Gajser | Avtor: Epa Epa

"Sezona 2021 je bila zanesljivo naporna, tako psihično kot fizično. Ni mi uspelo, da bi postal prvak, a bilo je veliko dobrih trenutkov. Seveda je težko, če si tako blizu, pa ti ne uspe, toda to je tudi motiv za naslednjo sezono, da bom popravil te malenkosti," je dejal Gajser.

Ob vprašanjih o najlepših trenutkih zadnje sezone je izpostavil dirko v Orljonoku, kjer je dobil obe vožnji, pa zmago v zadnjem krogu v Matterley Basinu, pa tudi zmagi v Turčiji in Nemčiji, slednja je bila še posebej pomembna, ker se je vračal po poškodbi.

Kot enega ključnih trenutkov sezone je izpostavil poškodbo, ki mu je odnesla veliko prednost v seštevku, pa nesrečen padec v Loketu in še nekaj stvari, ki niso videti velike, so pa pomembne, če v SP odloča nekaj točk, poudarja najboljši motokrosist zadnjih sezon.

Tim Gajser | Avtor: Profimedia Profimedia

S podrobnostmi koledarja sezone 2022 se še ne obremenjuje preveč. "V zadnjih dveh letih smo se naučili, da se moramo navaditi na spremembe, zato se ne navezujem posebej na določene steze. Toda začetek že februarja nam ne daje veliko prostora za zimske priprave, zato bomo morali trdo delati. Lepo je, da imamo tudi nekaj postaj izven Evrope, da lahko rečemo, da je prvenstvo res svetovno. In pa nova prizorišča, ki so izziv za vse nas," je razmišljal letos tretji v SP.

Na vprašanje o tem, kakšen format dirk si želi, pa je dejal, da je jasen zagovornik "starega" načina s kvalifikacijami v soboto in dirko v nedeljo, tudi zato, ker dirkačem omogoča več spoznavanja s progami in pomeni bolj varne nastope.

Pri ciljih za sezono 2022 je bil jasen: "Vsako leto je želja, da bi postal svetovni prvak. To si želi vsak, jaz pa še posebej, saj že vem, kakšni so občutki ob tem, in ker sem bil letos tako blizu, bo želja še večja. Vsako leto imamo močnejšo konkurenco, a s pomočjo vseh v moji ekipi Honde sem prepričan, da nam bo uspelo. Veselim se, da se v ekipo vrača sotekmovalec Mitch Evans, ki je letos manjkal zaradi poškodb."

Tim Gajser | Avtor: Profimedia Profimedia

Tudi v pogovoru za časnik Delo je Gajser izpostavil oceno letošnje sezone in napovedal boj za naslov prvaka v prihajajoči. Potrdil je, da je trenutno na Krku na dopustu, kondicijski del priprav pa bo začel 15. decembra.

Za slovensko javnost pa je bil v njegovem pogovoru za Delo morda najbolj zanimiv del, v katerem se je odzval na nedavno informacijo, da naj bi imel ponarejeno potrdilo PCT. Gajser je odločno zanikal, da bi bilo kar koli narobe, pravi, da je bil ob teh informacijah šokiran. "Imam vse papirje in pri meni je vse čisto," je dejal Gajser in na vprašanje, ali se je cepil, odgovoril pritrdilno.

"Umaknil sem se, ker se mi ni zdelo pošteno, pa tudi, ker je bila sezona naporna in sem potreboval malo miru, da zbistrim misli. Če bi hotel biti maščevalen, bi šel v tožbo zaradi klevetanja, a se mi s tem ne ljubi ukvarjati. Raje bom vse skupaj pozabil in se usmeril v prihodnost, v kateri želim biti spet najboljši na svetu," je pogovor za časnik končal Gajser.

 
Komentarjev 1
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 22:09 30.november 2021.

    Joj, ne vem, ne vem fant, če ti je čisto za verjeti tole s cepljenjem.