Šport > Moto športi
291 ogledov

Menjava na vrhu seštevka, vodilni trio čisto skupaj!

Tim Gajser MXGP Pietramurata Facebook
V Pietramurati se odvija ena ključnih dirk letošnjega svetovnega prvenstva.

Slovenski motokrosist Tim Gajser je v prvi vožnji dirke svetovnega prvenstva za VN Gardskega jezera v Pietramurati osvojil četrto mesto. Zmagal je Švicar Jeremy Seewer. 

V elitnem razredu MXGP v seštevku sezone zdaj vodi Francoz Romain Febvre, Gajser na tretjem mestu zaostaja šest točk. Branilec naslova Gajser je imel pred začetkom današnje dirke v SP tri točke zaostanka za Nizozemcem Jeffreyjem Herlingsom in dve za Febvrejem.

Druga vožnja v razredu MXGP bo ob 15.10.

Dopoldanske kvalifikacije je dobil Herlings, preostala tekmeca v boju za končno zmago Febvre in Gajser pa sta si privozila četrto in šesto izhodišče. V današnji prvi vožnji kandidati za naslov niso začeli v ospredju, a je Gajser na začetku na šestem mestu zadržal za seboj oba tekmeca. A po šestih krogih ga je Francoz prehitel in se nato podal v lov še za preostalimi tekmeci, Herligs pa je Gajserja ujel in prehitel v desetem krogu. 

Vožnjo je sicer dobil Seewer, Febvre je bil kljub padcu v zadnjem krogu drugi, Herlings tretji, Gajser pa četrti. Skupno je tako v SP zdaj vrstni red Febvre (594), Herlings (593) in Gajser (588).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.