Šport > Moto športi
5316 ogledov

Gajser proti konkurentoma izgubil dragocene točke

Tim Gajser Xanadú-Arroyomolinos Epa
Gajser četrti v prvi vožnji, zmaga Herlingsu, Febvre tretji.

Slovenski motokrosist Tim Gajser (Honda) je v prvi vožnji za veliko nagrado Trentina v Pietramurati v razredu MXGP zasedel četrto mesto. Zmaga je pripadla Nizozemcu Jeffreyju Herlingsu (KTM), ki je tako še povišal prednost v troboju za naslov svetovnega prvaka.

Herlings je v dirki dolgo sledil Švicarju Jeremyju Seewerju (Yamaha), nato pa mu ga je le uspelo prehiteti in si zagotoviti pomembnih 25 točk v lovu za naslov prvaka. Seewer je na koncu kljub pritisku zadržal drugo mesto, tretji pa je ciljno črto prevozil Francoz Romain Febvre (Kawasaki).

Gajser, sicer šesti v dopoldanskih kvalifikacijah, po četrtem mestu v prvem delu današnje preizkušnje ostaja na tretjem mestu v skupnem seštevku. Aktualni svetovni prvak je zbral 508 točk, pred njim je drugouvrščeni Febvre, ki jih ima 513, na prvem mestu pa je z nekoliko višjo prednostjo zdaj Herlings (530).

V razredu MX2 je zmago slavil Francoz Tom Vialle (KTM) pred Belgijcem Jagom Geertsom (Yamaha) in Švedom Isakom Giftingom (Gas Gas). Slovenski predstavnik Jan Pancar je po odličnem startu, v kvalifikacijah je bil 20., napredoval na 12. mesto. Nato je celo pridobil eno mesto, ob koncu tretjega kroga pa je padel, zdrsnil povsem na začelje in ostal brez točk na 30. mestu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice