Šport > Moto športi
469 ogledov

Gajser pojasnil kakšno je stanje poškodbe

Tim Gajser Profimedia
Gajser z močnim motivom v Nemčijo.

Karavana motokrosistov svetovnega prvenstva se bo ta konec tedna ustavila v Nemčiji, kjer bo na vrsti naslednja preizkušnja. Branilec naslova v elitnem razredu MXGP Tim Gajser po zanj težki dirki pred 14 dnevi na Sardiniji ni več prvi v seštevku, toda motiv bo v Teutschenthalu z le točko zaostanka zanesljivo velik.

Gajser je na Sardiniji dirkal s poškodovano ključnico, zato ni bil v ospredju. A se je boril za vsako točko in s 15 osvojenimi skušal kar najbolj omiliti škodo zaradi slabšega izhodišča. Izgubil je sicer rdečo številko vodilnega, toda Nizozemec Jeffrey Herlings ima pred Nemčijo le točko naskoka.

Svetovni prvak je tudi izpustil preizkušnjo pokala narodov v Italiji, kjer so slovenski dirkači brez svojega najboljšega predstavnika iztržili 24. mesto.

Poškodba ga še vedno ovira, a je stanje zdaj že bistveno boljše. Po enotedenskem počitku je ta teden opravil tudi nekaj treningov na svojem dirkališču, tako da se je v Nemčijo odpravil optimistično.

Doslej zadnjo dirko v Teutsenthalu so vozili pred tremi leti, takrat je slavil Herlings pred Gajserjem. V prid slovenskega dirkača pa gre morda tudi podatek, da je trda in tehnično zahtevna proga v Nemčiji precej bolj po njegovem okusu kot peščena podlaga na Sardiniji.

"Proga v Teutschenthalu mi je všeč, res se veselim dirkanja tam. Zadnja dirka na Sardiniji je bila zame zelo težka, ker sem vozil tako hitro po poškodbi. A zdaj sem imel dovolj počitka, bil sem pri fizioterapevtu in opravil nekaj voženj na svoji progi. Številke vodilnega nimam več, je pa to morda celo bolje, ker bo pritiska malo manj. Kakorkoli že, komaj čakam, da se boji v Nemčiji začnejo," je za spletno stran svoje ekipe dejal Gajser.

V seštevku SP je vrh zelo zgoščen. Pred 11. dirko sezone ima Herlings 371 točk, Gajser 370, tretji Francoz Romain Fevbre pa 367.

V Nemčiji pa bodo tokrat nastopili trije slovenski dirkači. Poleg Gajserja in Jana Pancarja, ki nastopa v razredu MX2, še mladi Jaka Peklaj, ki bo nastopil na dirki evropskega prvenstva EMX125. Mladi up slovenskega motokrosa je imel letos sicer veliko smole, saj si je sredi marca zlomil levo roko na dirki italijanskega prvenstva v Mantovi.

Pancar je v MX2 trenutno pri 86 točkah, kar ga v skupnem seštevku uvršča na 18. mesto. V tem razredu so v ospredju Francoz Maxime Renaux (403), Italijan Mattia Guadagnini (332) in Belgijec Jago Geerts (325).

Prva vožnja VN Nemčije v razredu MXGP v Teutschenthalu bo v nedeljo ob 13.15, druga pa ob 16.10. V MX2 pa bosta vožnji ob 12.15 in 15.10.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice