Šport > Moto športi
2397 ogledov

Grozljiva nesreča Herlingsa in Prada, Gajser tretji po prvi vožnji

Jeffrey Herlings in Jorge Prado Reševalni pas/Twitter
V Nemčiji so vozniki MXGP opravili s prvo vožnjo.

Slovenski motokrosist Tim Gajser je v prvi vožnji dirke svetovnega prvenstva razreda MXGP v nemškem Teutschenthalu osvojil tretje mesto. Zmagal je Španec Jorge Prado.

Branilec naslova v elitnem razredu MXGP Gajser tudi v Nemčiji še ni povsem pripravljen po poškodbi ključnice, zaradi katere je na prejšnji preizkušnji na Sardiniji dobil le 15 točk in izgubil skupno vodstvo v SP.

Danes je Gajser v kvalifikacijah odpeljal dobro in zaostal le za novim vodilnim v seštevku Nizozemcem Jeffreyjem Herlingsom. Na dirki je potem začel na petem mestu, se prebil do četrtega, potem pa v zadnji četrtini prehitel Francoza Romaina Febvreja in končal na tretjem mestu.

Ob koncu vožnje pa sta se tik po prečkanju ciljne črte po ciljnem skoku zaletela prvi in drugi Prado in Herlings, pri čemer jo je slabše odnesel Španec, saj je stezo zapustil na nosilih.

V seštevku SP je po polovici današnje dirke Herlings pri 393 točkah, Gajser jih ima zdaj 390.

V razredu MX2 je prvo vožnjo dobil Francoz Tom Vialle pred Avstrijcem Renejem Hoferjem in rojakom Maximom Renauxom. Slovenski predstavnik Jan Pancar je tokrat ostal brez točk, končal je na 23. mestu.

Druga vožnja v razredu MXGP bo v Teutschenthalu ob 16.10, v MX2 pa uro prej.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.