Šport > Moto športi
818 ogledov

Gajser skupno padel s prvega na tretje mesto

Tim Gajser Facebook
V vrhu generalne razvrstitve svetovnega prvenstva je zelo tesno.

Nizozemec Jeffrey Herlings je dobil dirko svetovnega prvenstva v motokrosu v elitnem razredu MXGP v francoskem Lacapelle-Marivalu. Slovenski dirkač Tim Gajser je bil tretji, s čimer je izgubil mesto vodilnega v seštevku sezone. Prvi je zdaj Herlings, ki ima deset točk naskoka pred Gajserjem.

Gajser je bil danes šesti v kvalifikacijah, po slabšem startu pa je prvi del dirke prebil na robu deseterice, nato naredil še napako in spet izgubil nekaj mest, na koncu pa se je prebil do šestega. Na ta način je spet ostal brez vodstva v seštevku sezone, saj sta bila oba najbližja tekmeca tokrat pred njim in povsem na vrhu. Zmagal je domačin Romain Febvre pred Herlingsom in Švicarjem Jeremyjem Seewerjem.

V drugi vožnji je dolgo kazalo, da bo Febvre potrdil domači uspeh, toda Herlings ga je prehitel in si tako zaradi boljše druge vožnje ob enakem točkovnem izkupičku 47 točk zagotovil zmago na dirki. Gajser pa je dolgo časa vozil na četrtem mestu, a je nekaj krogov pred koncem prehitel veterana Antonia Cairolija in si s tretjim mestom v tej vožnji tudi skupno na dirki privozil tretjo stopničko, pri 35 točkah je bil sicer izenačen s Seewerjem.

Valtteri Bottas VN Turčije F1 Šport Hamilton se je sprl z ekipo, obeta se infarkten zaključek

V SP ima na prvem mestu Herlings zdaj 460 točk, Febvre je drugi s 454, Gajser, ki je bil pred to dirko z minimalno prednostjo prvi, pa je zdaj pri 450 točkah.

Naslednja dirka bo že naslednji teden v španskem Intu Xanadúju - Arroyomolinosu.

V šibkejšem razredu MX2 je do novih točk prispel tudi Jan Pancar. Po 18. mestu v prvi je po okvari motorja v drugi vožnji odstopil in tako VN Francije končal s tremi novimi točkami in skupno 21. mestom. Dirko je sicer dobil domačin Tom Viale pred Italijanom Mattio Guadagninijem in rojakom Maximom Renuaxom. Skupno pa je danes tretji Renaux še vedno prepričljivo v vodstvu, ima 488 točk, drugi je Belgijec Jago Geerts s 397, tretji pa Guadagnini s 393. Pancar je 19. z 92 točkami.

VN Francije (MXGP), izidi:

PRVA VOŽNJA:
1. Romain Febvre (Fra)
2. Jeffrey Herlings (NIz)
3. Jeremy Seewer (Švi)
...
6. Tim Gajser (Slo)
...

DRUGA VOŽNJA:
1. Jeffrey Herlings (Niz)
2. Romain Febvre (Fra)
3. Tim Gajser (Slo)
...

DIRKA SKUPNO:
1. Jeffrey Herlings (Niz) 47
2. Romain Febvre (Fra) 47
3. Tim Gajser (Slo) 35
...

SP skupno:

1. Jeffrey Herlings (Niz) 460
2. Romain Febvre (Fra) 456
3. Tim Gajser (Slo) 450
...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.