Šport > Moto športi
747 ogledov

Tim Gajser pred odločilnim tednom

Tim Gajser Facebook
Ta teden bosta na sporedu še dve dirki v svetovnem prvenstvu v motokrosu.

Dirkači ostajajo v Pietramurati v Trentinu, kjer bosta po nedeljski prvi dirki še dve dirki za prvi trojček v sezoni. Ta se bo nato v začetku novembra končala še z dvema preizkušnjama v Mantovi.

Vrh seštevka v kraljevskem razredu MXGP je sicer še vedno zgoščen, a zdaj ni več v prid slovenskega zvezdnika Tima Gajserja. Po nedeljski dirki je namreč razlika narasla že na več kot eno zmago v posamezni vožnji, natančneje na 27 točk, za nameček pa se zdi, da je Jeffrey Herlings v pravem trenutku ujel pravo formo in je vse boljši.

Nizozemec je po Franciji, ko je Gajserju odvzel rdečo številko vodilnega, dobil štiri vožnje od šestih in zdaj vodstvo v SP že krepko povečal. Še vedno so sicer v igri za naslov trije dirkači (teoretično pa tudi Španec Jorge Prado, ki pa ima že 98 točk zaostanka), ima pa Herlings najboljše izhodišče.

Tim Gajser Xanadú-Arroyomolinos MXGP Šport Slovenski as v boju za naslov zaostaja še nekoliko več

Gajser je na nedeljski dirki iztržil četrto mesto v prvi in tretje v drugi vožnji. Tako kot že na nekaj zadnjih dirkah se je zanj slabše končal prvi del dirke, v drugi vožnji je nato tekmoval bolje in skušal pridobiti čim več točk. V nedeljo jih je v zbirko dodal 38, zdaj je pri 528.  Nizozemec je z drugim polnim izkupičkom 50 točk v sezoni še povečal naskok, zdaj jih ima 555, Francoz Romain Febvre je drugi s 531.

"Zahteven dirkaški dan, obe vožnji sta bili zelo težki. Sam sem si otežil delo v obeh vožnjah s startoma, tako da me je obakrat čakalo veliko dela in prehitevanj," je nedeljski nastop za spletno stran svoje ekipe ocenil Gajser in dodal: "Ni bilo dovolj za zmago, a se na progo vračamo že v sredo. Vem, da sem blizu, boril se bom do konca, nič še ni odločeno. Rad bi se zahvalil tudi navijačem, ki so me prišli spodbujat, to res cenim in vedno mi privabijo nasmešek na obraz."

Druga od treh dirk na istem prizorišču z uradnim imenom VN Pietramurate bo v sredo, vožnji v MXGP bosta ob 13.15 in 16.10, v MX2 pa ob 12.15 in 15.10.

Gajser je imel tokrat res dobro podporo ob stezi, v Trentinu namreč prvič v sezoni ni omejitev pri gledalcih in številni slovenski ljubitelji motokrosa so združili navijaško strast, bližino dirke in počitnice ter bodo ostali še na eni ali obeh dirkah na tem prizorišču.

Proga sicer Gajserju ustreza, na njej pa je dosegel tudi nekaj večjih uspehov v karieri: med drugim zmago v MX2 leta 2015 in MXGP leta 2019, lani pa je prav na tem prizorišču dokončno potrdil naslov svetovnega prvaka.

"Tim se je dobro odzval na težave, ki jih je imel, v drugi vožnji je postavil odlične čase, malenkosti so ga ločile od zmage. A do konca so še štiri dirke, vemo, da lahko Tim tudi zmaguje, le starti morajo biti pravi. Prepričani smo, da stvari še lahko obrne v svoj prid," pa je dejal direktor Hondine ekipe Marcus Pereira de Freitas.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.