Šport > Moto športi
766 ogledov

Razlika v boju za svetovnega prvaka zdaj le točka, do konca še dve dirki

Tim Gajser MXGP Pietramurata Facebook
Tim Gajser drugi v Pietramurati.

Slovenski motokrosist Tim Gajser je na dirki za VN Gardskega jezera v Pietramurati osvojil drugo mesto, potem ko je bil četrti v prvi vožnji in najhitrejši v drugi. Zmagal je Švicar Jeremy Seewer. V seštevku SP je Gajser zdaj drugi z le eno točko zaostanka za Francozom Romainom Febvrejem.

Dopoldanske kvalifikacije je dobil Jeffrey Herlings, preostala tekmeca v boju za končno zmago Febvre in Gajser pa sta si privozila četrto in šesto izhodišče. V prvi vožnji kandidati za naslov niso začeli v ospredju, a je Gajser na začetku na šestem mestu zadržal za seboj oba tekmeca.

A po šestih krogih ga je Francoz prehitel in se nato podal v lov še za preostalimi tekmeci, Herligs pa je Gajserja ujel in prehitel v desetem krogu. Vožnjo je sicer dobil Seewer, Febvre je bil kljub padcu v zadnjem krogu drugi, Herlings tretji, Gajser pa četrti.

Drugo vožnjo je Gajser odpeljal precej bolje, se v drugem krogu po dobrem startu prebil v vodstvo in tam ostal do konca. V seštevku dirke je to pomenilo drugo mesto, saj je bil boljši Seewer, ki je to vožnjo končal na drugem mestu. Preostala dirkača v boju za naslov Febvre in Herlings sta drugo vožnjo končala na tretjem in četrtem mestu.

Na dirki je tako zmagal Seewer s 47 točkami, Gajser je bil s 43 drugi, Febvre pa z 42 tretji. Skupno pa je v SP zdaj vrstni red Febvre (614), Gajser (613) in Herlings (611).

V razredu MX2 je že znan svetovni prvak za letošnjo sezono. Francoz Maxime Renaux je slavil skupno zmago pred rojakom Tomom Viallejem in Špancem Rubenom Fernandezom. Zdaj ima Renaux 110 točk naskoka v SP (642-532), do konca pa sta le še dve dirki, tako da ga niti najbližji zasledovalec Vialle ne more več ujeti.

Slovenski dirkač Jan Pancar je dobil nove točke za SP, v prvi vožnji je bil 20., v drugi 16., skupno na dirki pa 19. V SP je zdaj 20. s 108 točkami.

Do konca sezone sta še dve dirki v Mantovi, 7. in 10. novembra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice