Šport > Moto športi
643 ogledov

Drama že v prvi vožnji, vodstvo tekmovanja kaznovalo Gajserja

Tim Gajser MXGP Pietramurata Facebook
Ni se razpletlo po željah.

Slovenski motokrosist Tim Gajser je na prvi vožnji predzadnje dirke sezone svetovnega prvenstva v italijanski Mantovi osvojil tretje mesto, a je zaradi kazni izgubil pet mest, tako da je bil osmi. V seštevku SP je branilec naslova v razredu MXGP zdaj tretji. Prvo vožnjo je dobil Francoz Romain Febvre, ki je še za nekaj točk povečal naskok v SP.

Gajser je imel pred zadnjima postajama sezone, v Mantovi bo po današnji dirki še ena v sredo, le točko zaostanka za vodilnim Febvrejem. Boj za naslov prvaka je sicer zelo zgoščen. Pred zadnjima postajama sezone 2021 so bili prvi trije (Febvre, Gajser in Nizozemec Jeffrey Herlings) povsem skupaj, ločile so jih le tri točke.

Danes sta v kvalifikacijah nalogo bolje opravila Gajserjeva tekmeca, Herlings je bil najhitrejši, Febvre pa drugi, Gajser je imel šesti dosežek.

Na dirki pa je Gajser sprva dolgo vozil na tretjem mestu, potem prehitel Italijana Antonia Cairolija in bil drugi vse do zadnjega kroga. A ob koncu ga je napadel Herlings, ki je imel pred tem težave in je padel ter se moral prebijati s 15. mesta. Prav v zadnjem krogu ga je Herlings še prehitel, toda Gajser je nazadnje namesto tretjega mesta iztržil le osmo. Vodstvo tekmovanja ga je namreč kaznovalo s petimi mesti pribitka zaradi krajšanja ovinka v prvem zavoju po startu, ko so tekmeci slovenskega dirkača zrinili s proge in je Gajser nato ovinek prevozil po krajši poti.

Febvre ima tako po polovici današnje dirke 639 točk, Gajser je s 13 za osmo mesto zdaj pri 626, pred njim pa je tudi Herlings s 633.

V razredu MX2 je prvo vožnjo dobil Francoz Maxime Renaux, ki si je že pred današnjo dirko zagotovil naslov prvaka za sezono 2021. Drugi je bil Belgijec Jago Geerts, tretji pa Francoz Tom Vialle. Slovenski dirkač Jan Pancar je prvo vožnjo končal na 16. mestu in dobil pet točk za SP.

Druga vožnja za VN Lombardije v razredu MXGP bo ob 15.10, v razredu MX2 pa uro prej.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice