Šport > Moto športi
2598 ogledov

Oškodoval Gajserja in Febvra, zato postal tarča groženj s smrtjo

Antonio Cairoli Profimedia
Eden največjih voznikov vseh časov je pomagal moštvenemu kolegu v boju za naslov, a se zaradi tega znašel pod hudim udarom kritik.

Verjetno ni bil nihče izmed Slovencev, ki smo si minuli vikend ogledal dirko razreda MXGP, navdušen, ko je legendarni Italijan Antonio Cairoli v zadnjem krogu druge dirke namerno predse spustil Nizzozemca Jeffreya Herlingsa ter mu s tem pomagal v boju za naslov svetovnega prvaka.

Jeffrey se je namreč po dveh padcih znašel celo izven prve deseterice, a se je nato z mojstrskimi prehitevanji zavihtel do šestega mesta, preden sta mu popolnoma brez boja predala mesti druga KTM-ova dirkača, Jorge Prado ter Cairoli.

Antonio Cairoli | Avtor: Profimedia Profimedia

Sploh zadnje prehitevanje je bilo nekoliko sporno, saj je Cairoli imel pred Herlingsom ogromno prednost, a ga je v zadnjem krogu počakal ter mu odstopil končno četrto mesto, s čimer je Herlings po vseh napakah zaostal vsega eno mesto za novim vodilnim Romainom Febvrom ter tri za zmagovalcem vožnje Timom Gajserjem.

Po pravilih pri tem zagotovo ni bilo nič spornega, a poteza Cairolija vseeno ni bila ravno v duhu "fair playa", saj je Herlingsu podaril nezasluženi dve točki, tako da slednji pred poslednjima dvema dirkama v Mantovi zaostaja vsega dve točki za Timom in tri za Romainom.

V tako tesnem zaključku prvenstva vsaka točka šteje in pri KTM-u zagotovo ne obžalujejo odločitve, da so svojemu favoritu na račun Cairolija prepustili dodatni dve točki, medtem ko je popolnoma drugače z Italijanom, ki svojo odločitev verjetno še kako obžaluje, saj je zaradi svoje poteze prejel celo več groženj s smrtjo.

"Včasih moraš spoštovati ekipne ukaze ter pomagati moštvenim kolegom. Vsaka ekipa bi naredila enako, če bi imela sotekmovalca, ki se bori za svetovni naslov," je pojasnil Herlingsov sotekmovalec pri KTM-u ter razkril grozljivo vsebino sporčil, ki jih je dobil po incidentu: "Zato sporočilo tistim, ki mi ob tem celo grozijo s smrtjo: Nehajte, tega si res ne zaslužim! Vedno sem se obnašal kot pravi gospod, tako na kot izven steze!"

Legendarni Italijan, ki je morda celo najbolj zaznamoval ta šport v zgodovini, se sicer po koncu sezone poslavja od svetovnega prvenstva razreda MXGP in devetkratni svetovni prvak si zagotovo ni želel podobnega slovesa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice