Šport > Moto športi
7197 ogledov

Takšna je bila vrnitev Gajserja po dolgotrajni poškodbi

Tim Gajser Profimedia
Gajser v Loketu na prvi dirki po vrnitvi sedmi.

Motokrosisti so ta konec tedna v češkem Loketu, kjer poteka 12. dirka sezone SP, prvič letos pa je po vrnitvi v karavano nastopil svetovni prvak Tim Gajser. Ta se je huje poškodoval februarja, v svojih prvih dveh vožnjah med elito razreda MXGP pa je osvojil skupno sedmo mesto. Zmagal je Francoz Romain Febvre.

V sobotnih kvalifikacijah je bil šesti in je tako dobil prve točke v sezoni. Pred tem je bil na treningu celo najhitrejši, dopoldne na ogrevanju pa je imel tretji dosežek.

V prvi vožnji je Gajser začel nekoliko slabše in bil po startu deveti, pozneje je pridobil dve mesti in se vozil na sedmem, sredi vožnje pa ga je prehitel moštveni sotekmovalec Španec Ruben Fernandez. Osmega mesta Gajserju ni uspelo zadržati, nekaj krogov pred koncem ga je prehitel še Nizozemec Jeremy van Horebeek.

V ospredju je takoj prevzel pobudo Febvre, zmagovalec zadnjih dveh dirk v Indoneziji. Ugnal je najhitrejšega v kvalifikacijah, vodilnega v seštevku sezone Španca Jorgeja Prada, ki pozneje ni mogel priti blizu Francozu, pred koncem pa je izgubil še drugo mesto, prehitel ga je Švicar Jeremy Seewer.

V drugi vožnji se je Gajser po nekaj krogih prebil na peto mesto in ga z zanesljivo vožnjo tudi obdržal. Febvre je vodil in bil na poti do zanesljive zmage, a je dva kroga pred koncem padel in zdrsnil na četrto mesto, tako da ga je lovil tudi Gajser, vendar je Slovenec ostal peti. Vožnjo je dobil Nizozemec Calvin Vlaandern.

Skupno na dirki je kljub napaki slavil Febvre, a le točko pred Pradom in Seewerjem. Za Francoza je to tretja zmaga v nizu v SP. Gajser je bil na koncu sedmi in dobil prvih 28 točk na dirki.

Vrh seštevka SP je ostal nespremenjen, vodi Prado s 614 točkami, Febvre jih ima 510. Gajser je na 25. mestu s 33 točkami.

Jan Pancar je v razredu MX2 vožnji končal na 15. in 16. mestu, kar mu je skupno na dirki prineslo 17. mesto in novih 11 točk v SP. Dirko je dobil Belgijec Jago Geerts pred Nemcem Simonom Längenfelderjem, tretji pa je bil Nizozemec Kay de Wolf. V SP je prvi tokrat petouvrščeni Italijan Andrea Adamo (531), Pancar je deseti z 253 točkami.

Naslednja postaja SP bo že naslednji teden dirka v belgijskem Lommelu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.