Šport > Moto športi
424 ogledov

Po hudi poškodbi se vrača Tim Gajser

Tim Gajser Facebook
Slovenski as se po večmesečnem premoru vrača na dirke.

Svetovni prvak v motokrosu Tim Gajser se bo na dirke svetovnega prvenstva vrnil v češkem Loketu sredi julija, je napovedal na današnji novinarski konferenci v Lembergu. Gajser po hudi poškodbi pred sezono letos še ni dirkal.

Pred mesecem dni se je vrnil na motor, zdaj trenira na svoji stezi v Lembergu, a je poudaril, da ni želel tvegati z morebitno prehitro vrnitvijo.

"Težko se je bilo sprijazniti, da ne morem biti na tekmah. A sem nato to sprejel in sem si rekel, da ne bom hitel. Želim se vrniti, ko bom pripravljen stoodstotno. Šlo je za veliko poškodbo in hitenje se lahko ne bi končalo najbolje. Ni pa bilo enostavno," je okoliščine po težki poškodbi - šlo je za zlom stegnenice - ob koncu zimskega pripravljalnega obdobja februarja v Italiji pojasnil svetovni prvak razreda MXGP.

"Vrnitev je res pred vrati. Osredotočamo se na to, da bi se vrnil v Loketu 16. julija. Imamo še slab mesec do takrat in mislim, da bom pripravljen boriti se za najvišja mesta. Se že veselim, tudi zaradi navijačev, ki jih imam tam vedno veliko," je razkril Gajser.

Dodal je, da so se o vrnitvi dogovarjali v njegovi ekipi Honda, danes pa je prvič javno sporočil datum načrtovane vrnitve.

Pojasnil je še, da je trenutno pri približno 70 odstotkih forme in moči v primerjavi z lansko sezono. Ker gre SP že v drugo polovico, seveda ne bo mogel računati na visoko skupno uvrstitev. Na dirkah, ki se jih bo udeležil, pa bo skušal odpeljati kar najbolje, a po drugi strani brez rezultatskega pritiska.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.