Šport > Moto športi
1382 ogledov

Toča grdih padcev v boju za najvišja mesta

Xavi Vierge twitter
Na začetku dirke padec drugega in tretjega.

Na Veliki nagradi Avstrije je v razredu MotoGP prišlo do zgodnjega padca. Tretjeuvrščeni Španec Xavi Vierge je ob zaviranju v ovinek storil napako in zbil drugega Tetsuto Nagashimo. Oba dirkača sta končala v pesku. 

Vierge je nekaj časa obležal na tleh, kasneje pa so mu pomagali redarji in ga spravili stran od steze. Kasneje je španski dirkač prišel k sebi, v boksih pa se je opravičil Japoncu.

A tu še ni bilo konec drame. Američan Remy Gardner je ob boju za prvo mesto z Južnoafričanom Bradom Binderjem storil napako, se poskušal vrniti na idealno linijo, pri tem pa trčil v Alexa Marqueza. Nato je nerazumljivo obsedel na stezi in se jezil, mimo njega pa so švigali ostali dirkači.

Na koncu sta se zapletla še polbrat Valentina Rossija Luca Marini in Enea Bastianini. Tokrat je napako storil Marini in zbil rojaka, slednjega pa so na nosilih odnesli s prizorišča. Po videnem naj bi šlo za poškodbo gležnja.

Dirko je dobil Binder pred Marquezom.

Komentarjev 1
  • supreme 15:35 11.avgust 2019.

    Pisun.....Kaj sanjas o razredu motoGP???? Vec kot ocitno se ne spoznas na zadeve in klobas nekaj v tri dni....sam, da bo placa....amater