Šport > Moto športi
5562 ogledov

Tragedija na Dakarju! Voznik tovornjaka zapeljal med gledalce

Reli Dakar
Ruski voznik Andrej Karginov je na reliju Dakar s svojim kamionom zapeljal v skupino gledalcev ter povozil 60-letnika. Nesrečni navijač je bil urgentno odpeljan v bližnjo bolnišnico v Arequipui, Rus pa je bil izključen iz tekmovanja.

42-letni Andrej Karginov ni neizkušen voznik, daleč od tega, da bi bil začetnik. Gre za voznika tovornjaka, ki je leta 2014 celo zmagal na reliju Dakar, dobro pa mu je kazalo tudi letos, saj je bil po petih etapah na tretjem mestu. Toda njegovih možnosti za nov lep rezultat je konec, saj je bil odstranjen s tekmovanja, potem ko je s svojim tri tone težkim tovornjakom zapeljal med skupino navijačev, kjer je celo povozil 60-letnega Južnoafričana.

helikopter Dakar 2019 Dakar Šport Marčič reli končal v helikopterju

Tragični dogodek se je pripetil na etapi v Peruju od Moquegua do Arequipa, tako da je bil nesrečnik urgentno prepeljan v najbližjo bolnišnico v Arequipu. Na srečo njegovo življenje ni ogroženo, ima pa zlomljeno nogo.

Organizatorji so se takoj po nesreči odločili, da Karginova izločijo z dirke, kot glavni razlog pa so navedli, da se Rus sploh ni ustavil, potem ko je povozil človeka.

"Karginov se sploh ni zavedal, da ja povozil človeka. Na vzponu se je nahajala skupina približno petih gledalcev, štirim se je uspelo umakniti, medtem ko se je peti spotaknil in padel, Karginov pa je s svojim zadnjim kolesom zapeljal preko njegove noge. Andrej seveda tega sploh ni videl. Vzpenjal se je in v tem trenutku sta edino, kar vidite skozi vetrobransko steklo, nebo nad vami in vrhovi vzpetin. Za nesrečo je izvedel šele kasneje," je izjavil Vladimir Čagin, vodja ekipe Kamaza.

Simon Marčič Dakar 2017 Reli Dakar Šport Začetek slovitega relija tudi s slovensko udeležbo

Nesrečo si lahko ogledate v spodnjem posnetku, od 5:10 dalje.

Komentarjev 2
  • Avatar skeptik
    skeptik 08:23 14.januar 2019.

    Senzacionalisti nesposobni. Zlomljena noga res ni nikakršna tragedija. Je dirkašna nesreča in voznik ga res ni mogel videti. Pa tudi za tovornjak resno dvomim, da ima samo tri tone. Res ste podn od novinarstva

  • logistika 17:16 13.januar 2019.

    Zlomljena noga. Res tragedija. Žurnalovci ste popolnoma neresni.