Šport > Moto športi
284 ogledov

Trije Slovenci do točk, Gajser šesti

Tim Gajser VN Švice Hondaproracing.com Tim Gajser v Švici ni stopil na stopničke.
Na dirki svetovnega prvenstva v motokrosu v švicarskem Frauenfeld-Gachnangu je najboljši slovenski dirkač Tim Gajser osvojil šesto mesto, potem ko je bil sedmi v prvi in peti v drugi vožnji. Zmagal je Nizozemec Jeffrey Herlings.

Prvič v sezoni so na dirki do točk prišli vsi Slovenci, ki so nastopili: poleg Tima Gajserja sta v Frauenfeld-Gachnangu tekmovala še Jernej in Peter Irt, ki sta drugo vožnjo končala na 18. in 19. mestu, skupno pa jima je to prineslo 21. in 22. mesto.

Na vrhu se je zmage veselil Jeffrey Herlings, ki je dobil drugo vožnjo, enako število točk (40) je imel drugi Francoz Gautier Paulin. Tretji je bil vodilni v SP Italijan Antonio Cairoli. Domačin Arnaud Tonus, ki je dobil prvo vožnjo, druge po padcu ni končal.

Tim Gajser VN Švice Šport Nov padec Tima Gajserja

Gajser je po ponesrečenih kvalifikacijah na dirki startal z zunanjega in manj ugodnega izhodišča. Na startu se je v obeh vožnjah prebil med deseterico najhitrejših tekmovalcev. V prvi vožnji je bil Makolčan sedmi in je večji del držal stik s hitrim Herlingsom, ki je končal mesto pred njim. Zmagal je švicarski tekmovalec Arnaud Tonus, tik za njim sta v cilj pripeljala Anglež Max Anstie in Italijan Antonio Cairoli. Brata Irt sta bila že v prvi vožnji z 22. in 23. mestom blizu točk.

V drugo je Gajser startal še bolje in je bil najprej sedmi, potem pa je opravil še z dvema tekmecema in je končal na repu najboljše peterice. Za veselje slovenskih navijačev sta poleg Gajserja poskrbela oba brata Irt, saj sta po solidnem startu vozila odločno in bila proti koncu dirke vse hitrejša. Jernej Irt je osvojil tri točke za 18. mesto, Peter Irt pa je sledil ritmu starejšega brata in je bil 19.

Gajser skupno ostal peti

Skupno je na prvem mestu v SP ostal prepričljivo vodilni Cairoli, ki ima zdaj že 605 točk, drugi je današnji zmagovalec Herlings s 508, tretji pa Paulin s 486. Tim Gajser je ostal na petem mestu, ima pa 406 točk. Peter Irt je skupno na 41. mestu s štirimi točkami, njegov brat je s točko manj na 44. mestu.

Naslednja preizkušnja SP bo že naslednji teden v švedski Uddevalli.

VN Švice, MXGP:

1. Jeffrey Herlings (Niz) 40 točk
2. Gautier Paulin (Fra) 40
3. Antonio Cairoli (Ita) 38
...
6. Tim Gajser (Slo) 30
21. Jernej Irt (Slo) 3
22. Peter Irt (Slo) 2

Skupno v SP (15): 

1. Antonio Cairoli (Ita) 605 točk
2. Jeffrey Herlings (Niz) 508
3. Gautier Paulin (Fra) 486
... 
5. Tim Gajser (Slo) 406
41. Peter Irt (Slo) 4
44. Jernej Irt (Slo) 3
...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.