Šport > Moto športi
30 ogledov

''Tudi če zmagaš vse dirke, nisi srečen''

lotus kimi raikkonen EPA
Finski dirkač Kimi Räikkönen je prepričan, da uspeh Lotusa na začetku letošnje sezone ni presenečenje. Nekdanji svetovni prvak se je letos že štirikrat uvrstil na stopničke, vključno z zmago na uvodni dirki za VN Avstralije.

Kimi Räikkönen (Lotus) beleži odličen uvod v sezono 2013, saj je Finec trenutno uvrščen na drugo mesto skupnega seštevka in za vodilnim Sebastianom Vettlom (Red Bull) zaostaja samo štiri točke. Räikkönen je prepričan, da dobra forma Lotusa ni presenetljiva. ''Ne vem, zakaj bi bili presenečeni. Ne verjamem, da je za tem kakšna čarovnija,'' je povedal 33-letnik in dodal: ''Želeli smo napredovati od lanskega leta in to nam je uspelo. Poznam ekipo in oni poznajo mene. Imamo več izkušenj in letos smo bili kar hitri. Naš cilj je bil, da se na prvih dirkah bolje odrežemo. Želeli smo si več zmag, vendar se to ni zgodilo.''

Räikkönen je sezono začel s prepričljivo zmago na dirki za VN Avstralije. V Maleziji je zasedel sedmo mesto, nato pa tri dirke zapored (VN Kitajske, VN Bahrajna in VN Španije) končal na drugi stopnički. ''Ko kasneje razmišljaš o tem, nisi nikoli srečen. Tudi če zmagaš na vseh dirkah, nisi nikoli sto odstotno zadovoljen,'' je povedal nekdanji svetovni prvak.

Lotus v letošnji sezoni na dirkah beleži odmevne rezultate, nekoliko slabše pa jim gre na kvalifikacijah, saj je Räikkönen s prve vrste začel samo eno dirko.

Finski dirkač ne verjame, da so dobri rezultati posledica karakteristik Pirelijevih pnevmatik, ki so dodobra razjezile Red Bull. ''Določene stvari so se spremenile, vendar glavnina ostaja enaka. Če nisi hiter, se ne boš uvrstil na stopničke. Morda imamo nekoliko več prostora za taktiziranje z različnimi pnevmatikami, prej pa si se lahko več igral z gorivom,'' je zaključil Räikkönen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.