Šport > Moto športi
25 ogledov

Tudi Schumi sanja o dirki v New Yorku

Michael Schumacher ponosen 2010 Reuters
Tudi Michael Schumacher sanja o dirki na ulicah New Yorka, a je očitno ne bo dosanjal.

Sedem naslovov svetovnega prvaka, 91 zmag in 68 najboljših startnih položajev. Michael Schumacher je v karieri dirkača formule 1 osvojil vse, a to še ne pomeni, da nima več želja. Je naslednji v nizu dirkačev, ki so za uradno spletno stran tekmovanja spregovorili o svojih fantazijah.

"New York. Ker je super mesto," Schumacher odgovori na vprašanje, v katerem mestu bi si želel ulične dirke. Enako je pred tedni odgovoril aktualni svetovni prvak Sebastian Vettel. Če bi lahko do konca življenja dirkal le na enem dirkališču, katerega bi izbral? "Spa? Suzuka? Monako? Nisem prepričan." Sanjsko dirkališče pa bi zgradil iz naslednjih zavojev: "Eau Rouge, Blanchimont in S-i v Suzuki. Neverjetni so, če jih voziš z odličnim dirkalnikom."

Schumacher pravi, da se ne bi vrnil v zgodovino in denimo dirkal v 50 letih, ampak bi šel raje v prihodnost, da bi videl, kakšno bo dirkanje čez nekaj desetletij. "Ferrarija bi vozil leta 2022." Na progi  pa bi se rad pomeril z Ayrtonom Senno in Juanom Manuelom Fangiom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.