Šport > Moto športi
20 ogledov

Uradno: sporni difuzor dovoljen

fernando alonso ferrari silverstone zmaga 2011 EPA
Mednarodna avtomobilistična zveza (Fia) je potrdila, da bo moštvom do konca sezone dovolila uporabo spornega izpušnega difuzorja v času, ko dirkač ne pritiska na plin.

Tekom kontroverznega vikenda v Silverstonu, kjer je začela veljati omejitev uporabe izpušnega difuzorja na 10 odstotkov, nakar je Fia renaultovim ekipam dovolila izjemo (50-odstotna uporaba), je po ostrih besedah iz več ekip krovna organizacija moštvom ponudila možnost, da se vrnejo na stara pravila in do konca sezone dovolijo uporabo difuzorja v času, ko dirkač ne pritiska na plin (s tem ima več podtlaka, a tudi bolj onesnažuje okolje). Ferrari in Sauber Ferrari sta bila sprva proti, a sta pod očitnim pritiskom Bernieja Ecclestona klonila. Ta četrtek s sedeža Mednarodne avtomobilistične zveze sporočajo, da potrjujejo soglasno odločitev moštev, da se difuzor vrne v uporabo.

"Vse ekipe bodo dirkale pod pogoji, ki so bili v Valencii in to do konca sezone," so zapisali pri Fii. "Optimistični smo, da ne bo več protestov o mappingu motorja in izpušnem difuzorju. Del dogovora je tudi, da ekipe na to temo do konca sezone ne bodo več protestirale proti tekmecem." Zdaj bo predvsem zanimivo spremljati, ali bo Ferrari konkurenčen Red Bullu, kot mu je bil v Silverstonu, ali pa se premoč prvakov vrača. Za sezono 2012 pa je pričakovati, da bo Fia difuzor povsem prepovedala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.