Šport > Moto športi
15 ogledov

Räikkönen v Red Bull? "Neumnost"

silverstone zmaga dirka 2011 alonso Reuters
Kimi Räikkönen v Red Bull? "Govorice so popolna neumnost," odgovarja Helmut Marko, lastnik ekipe Dietrich Mateschitz pa zatrjuje, da bodo podaljšali z Markom Webbrom.

Kimi Räikkönen se vrača v formulo 1, in to kar v zmagoviti dirkalnik Red Bulla. Tako je v torek pisal nemški Bild. Kot že tolikokrat prej le dan kasneje Red Bull to možnost zavrača. "Räikkönen je in bo za nas zanimiv, to je res. A naslednje leto zagotovo ne bo dirkal za Red Bull. Govorice so popolna neumnost," je dejal svetovalec moštva Helmut Marko. Ko se bodo odločili za zamenjavo Marka Webbra, bo to eden od njihovih članov podmladka (Jaime Alguersuari, Sebastien Buemi ali Daniel Ricciardo), dodaja Marko.

Pravzaprav bi bila naveza Vettel-Räikkönen za Red Bull ravno toliko nevarna kot Vettel-Hamilton. Slednjo je pred dnevi vodja ekipe Christian Horner že označil za preveč tvegano, vendarle gre za dva prvaka, ki bi le težko sodelovala, še posebej v ekipi, kjer je vse podrejeno Vettlu. Lahko si predstavljate, da bi bil Räikkönen (če se mu povrne motivacija) še kako nevaren Vettlu in ne slednji ne Marko tega ne bi zlahka prenesla.


Govorice o Räikkönenu zavrača tudi lastnik moštva Dietrich Mateschitz. Še več: v intervjuju za autosport razkriva, da bodo podaljšali z Webbrom, ne glede na zadnji zaplet z VN VB. "Mark bo podaljšal z nami. To se bo zagotovo zgodilo. Je zelo priljubljen v ekipi in se pri nas dobro počuti. Dobro sodelujemo. Mark pravzaprav boljše opcije sploh nima in mi ne druge za boljšega dirkača." Mateschitza Webbrovo nespoštovanje ekipnih ukazov ni zmotilo: "Bil bi zelo slab dirkač, če ne bi poskušal napasti dirkača pred seboj."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.