Šport > Moto športi
13 ogledov

Ferrari: "Ne gledamo na točkovanje"

silverstone 2011 fernando alonso EPA
"Kar se tiče prvenstva, ostajam previden," po zmagi v Silverstonu pove vodja Ferrarija Stefano Domenicali. "Povsem se bomo osredotočili na razvoj, a tudi Red Bull, McLaren in Mercedes bodo delali kot nori." Ne predaja se niti McLaren, Red Bull se tekmecev že boji.

Vettel se boji konkurence

Sebastian Vettel (Red Bull) spodbuja svojo ekipo, da se razvoj dirkalnika ne sme ustaviti, saj se jim je Ferrari preveč nevarno približal. "Ferrari, še posebej Fernando, je bil v Silverstonu zelo hiter. Priznamo poraz. Zdaj se moramo osredotočiti na delo in priti na naslednjo dirko boljši. Sledijo ključne dirke v prvenstvu. Še vedno smo v dobrem položaju, a ne smemo se ustaviti, saj nam sicer tekmeci lahki pridejo bliže, kot si želimo." Vettlova prednost pred Fernandom Alonsom (Ferrari) je še vedno visokih 92 točk, a svetovni prvak se zaveda, da Špančeva zmaga na VN VB ni bila le posledica prepovedi uporabe izpušnega difuzorja, temveč zadnje izboljšave na Ferrariju.

Ferrari ostaja previden

Medtem je prav vsem v Maranellu samozavest narasla. "Na dirkalnik bomo poskušali dodati še več izboljšav. Naš cilj je, da zmagamo čim več dirk, že naslednjo na Nürburgringu," zatrjuje vodja Ferrarija Stefano Domenicali. "Povsem se bomo osredotočili na razvoj, a tudi Red Bull, McLaren in Mercedes bodo delali kot nori. To je nikoli končana zgodba." Poskočni konjič je v konstruktorskem seštevku že 164 točk za Red Bullom. "Kar se tiče prvenstva, ostajam previden. A nikoli ne reci nikoli. Trenutno ne gledamo na točkovanje, moralo le pritiskati in se ne predati."

McLaren se ne predaja

Nekaj več skrbi imajo v McLarnu, ki je na zadnjih dveh dirkah izgubil stik z Red Bullom. "Čeprav se zdi, da nam je težko, pa smo letos že zmagovali in prepričan sem, da bomo še," pove Martin Whitmarsh, vodja McLarna. Tudi Jenson Button (McLaren) povsem zaupa v delo ekipe: "Ni lahko, a saj ni nikoli. Ta ekipa je konkurenčna. Vsako leto, odkar sem v formuli 1, so zmagovali. To je nekaj res izjemnega. Ta ekipa se ne bo nikoli predala." To je že res, a še več je bilo drugih, tretjih ... mest. Moštvenega naslova niso osvojili že od leta 1998, naslov med dirkači pa imajo v zadnjem desetletju le en. "Vse prevečkrat smo bili drugi ali tretji in to je za nas zelo težko," dodaja Button.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.