Šport > Moto športi
34 ogledov

Zadnje slikanje Šumijevih možganov zaskrbljujoče

Ralf Rolf Schumacher bolnišnica Grenoble nesreča Reuters
Stanje poškodovanega dirkača Michaela Schumacherja ostaja nespremenjeno, je pa zadnje slikanje njegovih možganov zaskrbljujoče. Pojavil naj bi se nov posnetek trenutka, ko se je nesreča zgodila.

Po navedbah francoskega časnika Le Journal du Dimanche so viri v bolnišnici, kjer že en teden v umetni komi leži dirkač Michael Schumacher, razkrili, da je zadnje slikanje možganov, ki so ga naredili v soboto, izredno slabo. Zdravniki so tako v veliki zaskrbljenosti.

Novih novic o zdravstvenem stanju dirkaške legedne sicer ne gre pričakovati, saj so njegovi zdravniki napovedali, da bodo pred javnost stopili šele, ko bo prišlo do kakšne večje spremembe. "Po pogovorih z zdravniki ne moremo računati na novo novinarsko konferenco pred ponedeljkom," je sporočila dirkačeva menedžerka Sabine Kehm.

Schumacher je že teden dni v umetni komi, potem ko so ga morali zdravniki dvakrat operirati, da so sprostili pritisk v njegovih možganih. Med smučanjem je namreč nesrečno padel na glavo. Trk je bil tako močan, da se je njegova čelada razletela. Prav slednja pa naj bi preiskovalcem nesreče lahko dala več odgovorov na vprašanja glede dogajanja na smučišču. Na čeladi je Schumacher imel nameščeno kamero, za katero pa še ni znano, ali je v trenutku nesreče delovala in ali so morebitni posnetki uporabni.

Snemal punco in nehote posnel Schumija

Preiskovalci nesreče v francoskem Meribelu so sporočili, da bodo preučili najnovejše posnetke in javnost z ugotovitvami seznanili sredi tedna. Pojavil pa naj bi se še en posnetek nesreče. Nemški turist, ki je na smučišču v Meribelu pred enim tednom snemal smučanje svojega dekleta, je po navedbah nemškega Der Spiegela nehote posnel dirkačevo nesrečo. Njegovo dekle je stalo le nekaj metrov stran od kraja, kjer se je ponesrečil Schumi. Na posnetku naj bi bil tako v ozadju viden smučar, ki zapelje v globok sneg in po nekaj sekundah pade.

 Preberite še:

Häkkinen: "Bori se, kot sva se midva na stezi"

Mika Häkkinen je po tem, ko je slišal za Schumijevo nesrečo, dirkaču, s katerim sta v pretklosti tekmovala, napisal pismo, v katerem mu je napisal, da naj bo ta nesreča zanj izziv. "Močno se moraš boriti, tako kot sva se midva na stezi." Dejal je, da je pot okrevanja dolga, a da si je zanjo treba vzeti čas. Prepričan je, da bo Schumacher dobil ta boj, ker je borec.

Finec ve, kako zahtevno je okrevanje po takšni nesreči. Sam je leta 1995 utrpel zlom lobanjske kosti, zaradi česar je bil deset dni v komi. Imel je srečo. Potem ko se je zbudil, je okreval in nadaljeval s svojo športno kariero. V takih trenutkih se zaveš, kako krhko je življenje, je dejal za Bild. Dejal je, da je za družino v takih trenutkih najpomembneje, da si stojijo ob strani in da zaupajo zdravnikom.

Z Michaelom sta se večkrat slišala. Kot je dejal, so nekateri imeli Schumacherja za stroj, ki osvoji vse in je hladen ter poln ambicij. A kot je poudaril Finec, je bil tak le na progi. Izven dirkališč je Michael zelo čustven človek, dobrega srca.

Pregledujejo posnetke s čelade

Okrožno tožilstvo v Albertvillu medtem čaka na informacije o posnetkih s Schumacherjeve kamere, ki jo je nekdanji svetovni prvak nosil na čeladi. Zaenkrat še ni znano, če bodo ob padcu poškodovane posnetke lahko uporabili. Izjavo bodo podali na novinarski konferenci med tednom, najverjetneje v sredo.

Tožilec Patrick Quincy je že povedal, da v tem trenutku ni dokazov, ki bi pričali o tem, da je Nemec smučal s (pre)veliko hitrostjo. Posnetke so poslali v Rosny-sous-Bois, kjer bodo na oddelku za kriminalistiko francoske žandarmerije ugotovili, če so uporabni pri preiskavi.

Quincy na vprašanje o tem, če je tožilstvo prejelo tudi posnetke turista, ni želel odgovoriti. Je pa medije pozval, da naj "ne širijo lažnih informacij in ostalih podatkov o preiskavi". Dodal je, da družina Schumacher prosi, da spoštujejo njihovo zasebnost.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.