Šport > Moto športi
44 ogledov

Še vedno visi na nitki

Schumacher Mercedes slušalke Abu Dabi Dhabi trening formula 1 EPA
Philippe Strieff, prijatelj Michaela Schumacherja, trdi, da je Nemec izven življenjske nevarnosti, a so iz Schumacherjevega tabora informacijo zanikali.

Philippe Strieff je novinarjem zbranim pred bolnišnico v Grenoblu v petek dejal, da življenje Michaela Schumacherja, sedemkratnega svetovnega prvaka v Formuli 1, ni več v nevarnosti. "Nisem zdravnik. Samo ponavljam, kar mi je povedal Gerard Saillant (kirurg in prijatelj Schumacherjevih, op. p.). Gerard Saillant je rekel, da je stanje resno, a da k sreči njegovo življenje ni več v nevarnosti."

Kot poroča Bildova novinarka Nicola Pohl, naj to ne bi držalo. Zapisala je, da je po podatkih, ki jih je pridobila iz Schumacherjevega tabora, njegovo stanje stabilno, a še vedno ni izven življenjske nevarnosti. Sailant naj Streiffu ne bi razkril podrobnosti Michaelovega stanja.

Pred ponedeljkom ne bo tiskovne konference o Schumacherjevemu zdravstvenemu stanju, je zbranim novinarjem dejala njegova predstavnica Sabine Kehm. Zdravniki so že po torkovi tiskovni konferenci dejali, da ne bodo obveščali javnosti, dokler ne bo prišlo do večjih sprememb. Dirkačevega stanja niso neposredno komentirali niti njegovi najbližji.

Pregledujejo kamero

Kot poročajo francoski mediji, je imel Schumacher v času nesreče na čeladi kamero, s katero naj bi snemal svoje smučanje. Ni znano, ali je kamera v času nesreče snemala ali ne. Preiskovalci upajo, da se bodo s pomočjo kamere dokopali do odgovorov na nekatera vprašanja o nedeljski nesreči na smučišču v Meribelu.

V bolnišnici so izprašali tudi Michaelovega 14-letnega sina Micka, ki je bil ob očetu v času nesreče. Policisti upajo, da bo najstnik lahko razjasnil okoliščine nesreče, saj je zelo verjetno, da je dobro videl, kako se je poškodoval njegov oče. Francoski spletni portal Dauphiné Libéré je poročal tudi o tem, da so zaslišali tudi enega od Mickovih prijateljev, ki je prav tako smučal s Schumacherjevima.

Preberite še:

Ostaja v umetni komi

Schumacher se je ponesrečil v nedeljo, ko je s skupino prijateljev smučal na smučišču v Meribelu. Potem ko je pomagal deklici, ki je padla na smučišču, je zapeljal na neurejeni del smučišča. Tam je trčil ob skalo, zaradi česar ga je dvignilo v zrak, nato pa je z glavo udaril ob drugo skalo. Udarec je bil tako silovit, da se je čelada razpolovila.

Nekdanjega dirkača so nemudoma odpeljali v lokalno bolnišnico, od tam pa v univerzitetni klinični center v Grenoble. Zdravniki so ga do sedaj dvakrat operirali, Schumacher pa ostaja v komi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.