Šport > Moto športi
301 ogledov

V kaosu znova najhitrejši Ferrarijev voznik

Charles Leclerc Profimedia
V kvalifikacijah je uspešen niz nadaljeval Charles Leclerc.

Na nedeljski dirki svetovnega prvenstva formule 1 v Monzi bo s prvega mesta startal adut domačega Ferrarija Monačan Charles Leclerc. V kvalifikacijah, ki so jih zaznamovale številne prekinitve in kaotična zadnja minuta, je premagal oba Mercedesova dirkača Britanca Lewisa Hamiltona in Finca Valtterija Bottasa.

Leclerc, zmagovalec zadnje dirke v Spaju, je domačim privržencem obudil upe po prvi Ferrarijevi zmagi v Monzi po letu 2010. Prevladoval je na treningih in danes dosegel četrti "pole position" v karieri, izkoristil pa je tudi zmedo ob koncu kvalifikacij, ko nekateri dirkači sploh niso prevozili hitrega kroga v zadnjem delu.

Zmedo je posredno zakrivil veteran Kimi Räikkönen (Alfa Romeo), ki je dobro minuto pred koncem kvalifikacij zletel s steze, na srečo ostal nepoškodovan, a kvalifikacije so prekinili z rdečo zastavo. Ko so jih spet nadaljevali, pa je bilo do konca premalo časa, da bi vsa deseterica dirkačev še naredila krog in imela priložnost za zadnjo izboljšavo dosežka, saj sta pred iztekom časa ciljno črto prevozila le Leclerc in Carlos Sainz.

Monačan je imel na koncu 39 tisočink naskoka pred vodilnim v SP Hamiltonom, za Bottasom pa je na četrtem mestu končal drugi Ferrarijev voznik Nemec Sebastian Vettel.

Pred nadaljevanjem sezone je v SP na prvem mestu Hamilton z 268 točkami, Bottas je drugi z 203. Nizozemec Max Verstappen (Red Bull) jih ima na tretjem mestu 181, Vettel je četrti (169), Leclerc pa peti (157).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.