Šport > Moto športi
20635 ogledov

Velika zmaga za Schumacherja

schumacher todt Reševalni pas/Twitter
Sedemkratni svetovni prvak je v svetu elitnega dirkaškega športa pustil neizbrisen pečat. Tu je nov dokaz.

Michael Schumacher je bil izglasovan za najbolj vplivnega človeka v zgodovini formule 1. Tako so odločili obiskovalci uradne spletne strani tekmovanja, kjer so bili rezultati objavljeni ob 70. obletnici prve dirke za veliko nagrado v Silverstonu.

Legendarni Nemec, ki ga javnost ni ugledala vse od hude nesreče leta 2013, je v velikem finalu s kar 61 odstotki glasov porazil nekdanjega šefa formule 1, t.i. "F1 suprema", Bernieja Ecclestona.

Schumacher je še vedno rekorder po številu osvojenih naslovov svetovnega prvaka (7) in zmagah na dirkah za veliko nagrado (91), oba rekorda pa zelo resno ogroža šestkratni svetovni prvak Lewis Hamilton, ki je trenutno pri 84 zmagah.

Schumacher je v začetni fazi glasovanja porazil pokojne velikane dirkaškega športa, kot so Niki Lauda, Ayrton Senna in Juan Manuel Fangio, premoč pa je legendi Ferrarija moral priznati tudi ustanovitelj poskočnega konjička Enzo Ferrari

Strokovnjaki so za udeležence glasovanja pripravili 32 kandidatov, ki so bili razdeljeni v štiri kategorije - dirkači, šefi ekip, tehnični inovatorji in revolucionarji. Po podatkih spletne strani je v anketi sodelovalo več tisoč uporabnikov.

Schumijeva pot do zmage:

vs. Nika Lauda, 56% / 44%
vs. Ayrton Senna, 52% / 48%
vs. Juan Manuel Fangio, 72% / 28%
vs. Enzo Ferrari, 54% / 46%
vs. Bernie Ecclestone, 61% to 39%

 | Avtor: F1.com F1.com


 

 
Komentarjev 1
  • Avatar Blansilika
    Blansilika 01:03 15.maj 2020.

    Si želiš najti žensko za eno noč? Pojdi –– B­r­ed­h­ot­.­C­om