Šport > Moto športi
4220 ogledov

Verstappen apelira na predsednika Ferrarija: "Pokliči me"

Max Verstappen Profimedia
Max Verstappen se zanima za nakup dirkalnika, s katerim je Michael Schumacher osvojil svoj zadnji naslov svetovnega prvaka.

Trikratni svetovni prvak -F1 Max Verstappen (Red Bull) je v pričakovanju telefonskega klica s strani predsednika Ferrarija Johna Elkanna, toda ne zato, ker bi želel dirkati za rdeče iz Maranella, temveč bi se rad pogovoril o možnostih nakupa slovitega F2004, s katerim je Michael Schumacher pred skoraj dvema desetletjema osvojila zadnjega od skupno sedmih naslovov svetovnega prvaka.

F1 Mugello Znova na sodišču Šport Bivši prvi mož F1 priznal utajo davkov, gre za ogromno denarja

Verstappen, ki se je v letošnji sezoni praktično sprehodil do tretje dirkaške krone, je v intervjuju za italijansko Gazzetto znova poudaril, da nima vzornikov med dirkaškimi velikani, vseeno pa bi si želel Schumacherjev dirkalnik shraniti kot spominek. 

Ker ne ve, kako naj se loti tega projekta, se je javno obrnil kar na predsednika Scuderie. 

"Čeprav nimam vzornikov, bi v svoji zbirki želel tudi Schumacherjev dirkalnik. V garaži želim imeti vse tri Red Bullove dirkalnike, s katerimi sem postal svetovni prvak, za povrhu pa bi imel še Schumijevega iz sezone 2004. Tisto je bil izjemen dirkalnik, toda ne vem, kje bi ga lahko kupil. Apeliram na predsednika Johna Elkanna, upam, da bo prebral moj intervju in me morda poklical."

Max Verstappen

Ferrari F2004 Schumacher | Avtor: Profimedia Profimedia

Ferrari je leta 2004 prepričljivo osvojil dvojno krono. Michael Schumacher je v tisti sezoni dobil 13 od 18 dirk, dvakrat je bil drugi, po enkrat sedmi oziroma 12., ene dirke pa ni končal.

Ferrari F2004 Schumacher | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Zoran
    StarMačk 17:11 16.oktober 2023.

    F2004 s katerim Schumacher osvoji zadnjega od sedmih naslovov, je tam kamor spada, to je Ferrarijev muzej v Maranellu. Tam je v družbi legendarnih bolidov s katerimi je sebi in Ferrariju privozil ostale naslove. To so F310 iz l.1996, s ...prikaži več katerim postane prvak že v svoji prvi sezoni pri Ferrariju, F399, F1-2000 in F2002, so prav tako osvajali naslove, ter na vse zadnje tudi 248 F1 iz l.2006, s katerim Schumi na Kitajskem doseže svojo zadnjo zmago, skupno 72-o za Ferrari. Verstappen lahko le sanja!