Šport > Moto športi
25 ogledov

Verstappen brez komentarja na kritike

max verstappen EPA
Dirkač Toro Rossa Max Verstappen se je ugriznil v jezik in mnenje o kritikah Romaina Grosjeana in Felipeja Masse raje zdržal zase.

Sedemnajstletni Max Verstappen bo moral dirko za VN Kanade začeti pet mest nižje, ker je v zaključku VN Monaka zakrivil nesrečo z Romainom Grosjeanom, ki je krojila razplet monaške preizkušnje in Nicu Rosbergu posredno pomagala do zmage.

Dirkač Toro Rossa je po dirki dejal, da je Grosjean prehitro zaviral, kar so pri Lotusu zanikali, po pregledu telemetrije pa je njihove trditve podprla tudi Mednarodna avtomobilistična zveza (FIA). Verstappna sta zaradi nesreče okrcala tako Grosjean kot Felipe Meassa.

''Naučil sem se, da se takšne reči ne smejo več ponoviti. Nesreče se dogajajo in so del dirkanja, a zdaj se moramo osredotočiti na dirko v Kanadi. Bila je kar huda nesreča, najhujša v moji karieri. Vesel sem, da se nisem poškodoval,'' je povedal Verstappen.

Grosjean je kategorično zanikal, da je pripomogel k odstopu obeh dirkačev. ''Seveda ne, kaj bi s tem dosegel? Nisem zaviral prej ali spustil plina. Podatki so pokazali, da sem zaviral pet metrov kasneje kot krog prej. FIA je opravila temeljito preiskavo in ne vem, kaj mi gre bolj na živce; da sem ostal brez točk ali da sem moral pomagati pri preiskavi nečesa, kar očitno ni bila moja krivda. Max je vozil preveč agresivno in oba sva občutila posledice. Se bo že naučil. On je zelo nadarjen dirkač,'' je povedal Francoz.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.