Šport > Moto športi
14 ogledov

''Vettel ne bo vplival na odločitev''

sebastian vettel Reuters
Šef Red Bulla Christian Horner je zatrdil, da Sebastian Vettel ne bo vplival na odločitev ekipe, kdo bo zamenjal Marka Webbra.

Vodilna ekipa prvenstva formule 1 Red Bull ima med poletnim odmorom veliko dela, saj še vedno razmišljajo o zamenjavi za Marka Webbra. V boju za prazen stolček najbolje kaže Kimiju Räikkönenu (Lotus) in Danielu Ricciardu (Torro-Rosso).

Vettel se bo prvič po letu 2009 moral privaditi na novega moštvenega kolega in Nemec je nedavno priznal, da bi bilo lepo, če bi ekipa upoštevala njegovo mnenje, vendar ne pričakuje, da bo neposredno vpleten v končno odločitev.

Vettel ni poskusil vplivati na ekipo

Po dirki za VN Madžarske se je seznamu možnih kandidatov pridružil Fernando Alonso (Ferrari), ki je bil deležen vzgoje s strani predsednika Ferrarija Luce di Montezemola.

Pri Red Bullu so prepričani, da se lahko Vettel zoperstavi kateremukoli dirkaču. ''Ne verjamem, da se Vettel boji kateregakoli dirkača. Svojih želja ni povedal na glas,'' je razkril Horner in dodal: ''Kimija pozna, Daniela prav tako. Oba sta zelo hitra in bi mu predstavljala izziv, vendar na ekipo ni poskusil vplivati.''

''Prvi dirkač je tisti, ki ima več točk''

Čeprav je Webber devetkratni zmagovalec dirke za veliko nagrado, bi prihod Räikkönena, ki je v karieri dobil 20 dirk in osvojil naslov svetovnega prvaka, lahko spremenil dinamiko ekipe. Horner je prepričan, da Red Bull lahko poskrbi za dva vrhunska dirkača. ''Oba imata enake možnosti. Kar počneta na stezi, določa, kdo je prvi dirkač, in prvi dirkač je tisti, ki ima več točk,'' je dejal Horner.

Red Bull naj bi zamenjavo za Marka Webbra oznanil na eni izmed naslednjih dveh dirk, ki bosta na sporedu v belgijskem Spaju in italijanski Monzi.