Šport > Moto športi
16 ogledov

Vettel: Nisem prijazen in potrpežljiv

 sebastian vettel Reuters
Sebastian Vettel je v intervjuju za nemški časnik spregovoril o nekaterih dogodkih iz letošnje sezone, o svojem značaju, prihodnosti in medsebojnih odnosih v karavani formule ena.

Trikratni zaporedni svetovni prvak Sebastian Vettel je tudi v tej sezoni vodilni v skupnem seštevku svetovnega prvenstva. 25-letni dirkač iz nemškega Heppenheima pa je kljub temu letos izgubil številne simpatizerje, ko je na drugi dirki sezone v Maleziji nešportno prehitel moštvenega kolega Marka Webbra. Dirkač Red Bulla je za Welt am Sonntag razkril nekaj svojih pogledov na preteklost in na alternative v prihodnosti.

"Mogoče čez pet let ne bom več dirkal, morda ne bom več čutil tiste goreče želje po tem. Lahko da bom čez pet let dirkal za drugo moštvo, ker bom morda iskal druge izzive. Vsak človek se spreminja in spreminjajo se tudi njegove prioritete," je Vettel najprej malce presenetil z razmišljanjem o svoji bodočnosti, ki se ob preteklih uspehih in njegovi mladosti vendarle zdi zelo bolj rožnata.

A je nato le pomiril ljubitelje moštva Red Bull, katerega zaščitni znak je že nekaj zadnjih let. "Pri Red Bullu se sedaj počutim odlično. Dirkalnik je hiter, moštvo je dobro, zaenkrat ni razloga za odhod. A to ne pomeni, da bom ostal za vedno," je vendarle pustil vrata za odhod odprta.

"Nisem prijazen in potrpežljiv"

Mnoge svoje simpatizerje je Vettel razočaral s tistim neavtoriziranim prehitevanjem v Maleziji, ko je zelo nešportno izkoristil varčevanje gum moštvenega kolega Webbra, ki mu je predhodno pomagal do številnih zmag. Že do takrat ni imel mnogo navijačev, od tistega dirkaškega konca tedna pa jih ima še manj.

"Že pred tisto dirko v Maleziji so imeli nekateri o meni napačno mnenje in so bili nad mojimi potezami presenečeni. Sam nisem bil. Mnogi menijo da sem prijazen, potrpežljiv, pogumen Sebastian, ki svojega mnenja ne deli z drugimi. Vendar to nisem jaz," je Vettel odkrito spregovoril o svoji temni plati, ki želi zmagati za vsako ceno.

kimi raikkonen vettel | Avtor: EPA EPA
"S Kimijem sva si podobna"

Vettel ima pogodbo s sedanjim moštvom sklenjeno do konca prihodnje sezone, govori pa se, da naj bi že pristal tudi na enoletno podaljšanje sodelovanja. Ker se zaradi medsebojnih odnosov po letošnji sezoni najbrž poslavlja Webber, bo Vettel najbrž dobil novega moštvenega kolega. Nekateri namigujejo, da bi to lahko bil tudi Finec Kimi Räikkönen, ki ga zelo ceni tudi šef ekipe Dietrich Mateschitz, ki je to tudi že javno povedal.

"Ne vem, koliko je možnosti za to, da Kimi pride k nam. Z njim se sicer dobro razumem. Druživa se na dirkah, če je možno pa tudi v prostem času. Podobna sva si, oba sva preprosta in iskrena. Sicer pa pravih prijateljev, ki bi jim lahko zaupal, v formuli ena ni," je o Finčevem možnem prihodu in hladnih medsebojnih odnosih v dirkaški karavani še dodal Vettel.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.