Šport > Moto športi
12 ogledov

Vettel pri Red Bullu do konca leta 2015

VN Kanade Montreal dirka formula 1 Vettel EPA
Svetovni prvak Sebastian Vettel je podaljšal pogodbo z moštvom Red Bull.

Po novih določilih pogodbe bo Sebastian Vettel pri sedanjem moštvu ostal najmanj do konca sezone 2015. Nemec je pri Red Bullu že od leta 2009, v tem času pa je zmagal na 29 dirkah, osvojil 39 prvih startnih položajev in trikrat zapored postal svetovni prvak.

Po zdaj izničeni pogodbi, ki jo je Vettel podpisal marca 2011, bi pri avstrijski ekipi ostal do konca prihodnjega leta, sedanji dogovor ga bo pri Red Bullu tako zadržal še vsaj eno dodatno leto.

Vettel je v tej sezoni do zdaj zmagal na treh dirkah. Najhitrejši je bil v Maleziji, Bahrajnu in Kanadi. Na lestvici skupnega seštevka ima pred drugouvrščenim Fernandom Alonsom kar 36 točk prednosti.

Pri Ferrariju ostaja glavni Alonso

Prejšnji teden je Nemec v intervjuju za Welt Am Sonntag sicer dejal, da morda čez pet let ne bo več dirkal. "Težko rečem. Morda čez pet let ne bom več dirkal, ker ne bom več čutil potrebe po tem," je takrat med drugim dejal Vettel.

Na začetku tega leta so se pojavile tudi govorice, da bi Seb morda lahko presedlal k Ferrariju. A je to hitro ovrgel predsednik italijanske ekipe Luca di Montezemolo, ki je februarja izjavil, da Vettla ne bo k Ferrariju, dokler bo tam Alonso.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.