Šport > Moto športi
21 ogledov

Vettel šokiral: "Vse bi ponovil, Webber si ne zasluži drugega"

webber vettel EPA
Sebastian Vettel je dejal, da bi "verjetno" še enkrat ignoriral moštvene napotke, če bi mu bilo ukazano, da ne sme prehiteti Marka Webbra. Dodal je še, da si Webber ne zasluži drugega. Dirka za VN Kitajske ta konec tedna je tako dobila dober vroč prolog.

Sebastiana Vettla so vprašali, ali bi ponovil svojo potezo iz VN Malezije, in njegov odgovor je bil kar presenetljiv. "Ne vem, ali lahko dam dober odgovor, saj je sedaj situacija drugačna kot pred tremi tedni, toda najbrž bi storil enako," je dejal Nemec.

Aktualni svetovni prvak je nato dodal še, da je bilo njegovo, s strani ekipe neavtorizirano, prehitevanje "posredno" maščevanje za pomanjkanje podpore s strani Marka Webbra v preteklosti. "Nikoli nisem imel podpore z njegove strani. Imam podporo ekipe, za katero pa mislim, da oba podpira na enak način. Spoštujem Marka kot dirkača, toda v preteklosti je imel več priložnosti, da bi pomagal ekipi, pa tega ni storil," je pojasnil Vettel.

Na dodatno vprašanje, ali je bila poteza v Maleziji maščevanje za lansko pomanjkanje podpore s strani Avstralca na odločilni zadnji dirki za VN Brazilije, je Nemec odvrnil: "Posredno bi lahko rekli kaj takega."

Vettel seveda ni omenil več primerov, ko je Webber ostal za njim kljub hitrejšemu tempu (Kanada, Japonska, Brazilija 2010).

Skromni Sebastian: "Jaz sem le voznik"

Nato je sledilo vprašanje, ali bi izpolnil navodilo Christiana Hornerja iz boksov, ki bi mu narekovalo, da mora moštvenemu kolegu prepustiti nazaj vodilno pozicijo. "Saj nisem nameraval ignorirati ukaza. Slišal sem ga, vendar ga nisem pravilno razumel. Za to sem se že opravičil. Toda če bi bil sedaj v enaki situaciji in bi razumel navodilo, bi najbrž razmislil, kaj pomeni pustiti Marka na prvem mestu, in bi najbrž storil enako, kot sem, saj si Mark drugega ne zasluži."

VN Avstralije Melbourne Park kvalifikacije formula 1 Vettel Red Bull | Avtor: EPA EPA

"Opravičil sem se. Sankcije, kazen, kaj pričakujete? S tem smo se spoprijeli interno. Opravičil sem se celotni ekipi. Lahko pa bi rekli, da sem malce spodkopal avtoriteto Christiana Hornerja. Vendar to ni bil moj namen. Toda on je še vedno šef, on ima kontrolo nad ekipo in nad zaposlenimi. Jaz sem le voznik," je malce nasprotujoča si pojasnila navajal Vettel, ki pa z zadnjimi ekscesi izgublja še tistih nekaj navijačev izven Nemčije, ki so do sedaj držali pesti zanj.

Webber ni prilil olja na ogenj

Webber se je temi široko izognil. Dejal je celo, da je v ekipi "vse v redu". "Zame to ni nenavadna situacija. V tem športu se vedno nekaj dogaja in to te lahko zelo zmoti. Sicer pa se veselim dirkanja ta konec tedna, da vidim, kako se dirkalnik obnaša na progi," je mirno zaključil Avstralec.