Šport > Moto športi
295 ogledov

Vinales po receptu "toplo, hladno", katastrofa Marqueza

Maverick Vinales Epa
Vinalesu kvalifikacije v Assnu, Quaratararo z drugega mesta, Marquez z dvajsetega.

Španec Maverick Vinales (Yamaha), ki nadaljuje z izjemno turbulentno sezono, kjer se na nekaterih dirkališčih bori za zmago, spet na drugih pa sploh ne uspe dobiti točk, je tokrat dobil kvalifikacije pred nedeljsko dirko svetovnega motociklističnega prvenstva v nizozemskem Assnu.

V elitnem razredu motoGP si je drugo izhodišče privozil njegov moštveni sotekmovalec in vodilni v seštevku Francoz Fabio Quartararo. Tretji je bil Italijan Francesco Bagnaia (Ducati).

Iz druge vrste bodo začeli Japonec Takaaki Nakagami (Honda LCR), Francoz Johann Zarco (Pramac Ducati) in Portugalec Miguel Oliveira (KTM).

Zmagovalec zadnje dirke na Sachsenrigu, nekdanji svetovni prvak Španec Marc Marquez (Honda), ki je na nov uspeh po številnih težavah s poškodbami čakal skoraj 600 dni, se danes ni prebil v najboljšo kvalifikacijsko skupino. Po padcu v prvi kvalifikacijski skupini je nazadnje pristal šele na 20. mestu.

Pred deveto dirko sezone, ki se bo v nedeljo v elitnem razredu motoGP začela ob 14. uri, je v SP na prvem mestu Quartararo s 131 točkami, Zarco je drugi s 109, tretji pa Avstralec Jack Miller (Ducati), danes osmi v kvalifikacijah, s 100 točkami.

V najšibkejšem razredu moto3 si je prvi startni položaj privozil Španec Jeremy Alcoba (Honda) pred Italijanoma Romanom Fenatijem (Husqvarna) in Dennisom Foggio (Honda).

V razredu moto2 pa je bil najboljši Španec Raul Fernandez (Kalex) pred Avstralcem Remyjem Gardnerjem (Kalex) in Britancem Samom Lowesom (Kalex).

Marc Marquez Video Šport Grozljiva nesreča Marca Marqueza
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.