Šport > Moto športi
48 ogledov

Bottas prvi, priložnost za Vettla

Valtteri Bottas Mercedes Spielberg EPA
Na kvalifikacijah za dirko VN Avstrije je bil najhitrejši finski voznik v vrstah Mercedesa. Sebastianu Vettlu se ponuja priložnost za povečanje naskoka v skupnem seštevku.

Finec Valtteri Bottas z Mercedesom je osvojil prvo mesto na kvalifikacijah za nedeljsko dirko formule 1 za VN Avstrije v Spielbergu. Z drugega mesta bo dirko začel Nemec Sebastian Vettel s Ferrarijem, ki je za Fincem zaostal 0,042 sekunde. Za Bottasa je to po letošnji dirki v Bahrajnu drugi najboljši startni položaj v karieri.

Lewis Hamiston, moštveni kolega Bottasa pri Mercedesu, ki za Vettlom v seštevku za SP zaostaja za 14 točk, je bil v kvalifikacijah sicer tretji, zaradi kazni ob nedovoljeni menjavi menjalnika, pa bo 32-letni Britanec dirko začel šele z osmega mesta, s čimer se Nemcu ponuja lepa priložnost, da še poveča svoje vodstvo.

Zaradi kazni Hamiltona bosta iz druge vrste dirko začela voznika drugi Ferrarijev dirkač Finec Kimi Räikkönen in voznik Red Bulla Avstralec Daniel Ricciardo, s tretje pa drugi Red Bull z Nizozemcem Maxom Verstappnom in Francoz Romain Grosjean iz moštva Haas. Ob Hamiltonu pa bo pred njim v četrti vrsti še Mehičan Sergio Perez iz ekipe Force India.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.