Šport > Moto športi
116 ogledov

Vzdržljivostni spektakel brez Peugeota

Peugeot Dakar
Vzdržljivostni reli Dakar, ena najtežjih preizkušenj v svetu avtomobilizma in motociklizma, bo v prihodnje potekala brez enega od najuspešnejših proizvajalcev dirkalnikov.

Francoska ekipa Peugeot je sporočila, da bo prihajajoči reli Dakar, ki bo v Južni Ameriki januarja 2018, njen zadnji. "To bo naš zadnji Dakar, zato želimo narediti zelo dober vtis," je o reliju Dakar 2018 dejal direktor ekipe Peugeot Sport Bruno Famin.

Reli Dakar 2018 se bo začel v Limi 4. januarja, končal pa dva tedna pozneje v argentinski Córdobi.

Francozi so se v karavano dirkalnikov, ki v zadnjem desetletju zaradi precejšnjih varnostnih zadržkov na prvotni afriški trasi premaguje različne naravne ovire v Južni Ameriki, vrnili leta 2015.

Letos so dosegli drugo zaporedno zmago, obe je dosegel Stephane Peterhansel. V letošnji izvedbi je za trojno slavje zmagal pred moštvenima sotekmovalcema, nekdanjim devetkratnim svetovnim prvakom v reliju Sebastienom Loebom in Cyrilom Despresom.

Stephane Peterhansel Reli Dakar Šport Zbil Slovenca in nato prišel do zmage
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.