Šport > Moto športi
3 ogledov

Williams se je opravičil Massi in Bottasu

felipe massa EPA
Ekipa formule ena Williams se je opravičila Felipeju Massi in Valtteriju Bottasu, ker je poskušala z ukazi iz garaže krojiti razplet dirke za VN Malezije.

Claire Williams, namestnica šefa ekipe Williams, obžaluje dogodke v Sepangu, kjer so vodilni možje britanske ekipe od Felipeja Masse neuspešno zahtevali, naj predse spusti moštvenega kolega Valtterija Bottasa. Finski dirkač je imel v zaključku bolje sveže gume od Brazilca, zato so Massi naročili, naj ga spusti naprej, da se bo lahko vmešal v boj z Jensonom Buttonom. Brazilec je ukaz iz garaže ignoriral in dirko končal pred moštvenim kolegom.

Williams je po dirki zanikal, da Massa ni upošteval ukazov, pred začetkom dirkaškega vikenda v Bahrajnu pa se je opravičil tako dirkačema kot navijačem. ''Želimo se opravičiti navijačem, saj nismo najbolje opravili svojega dela. Razočarali smo ljudi, ki od Williamsa pričakujejo, da se bosta naša dirkača borila. To ni bil način, ki si ga želimo. Položaja nismo najbolje obvladali, zato smo se opravičili tudi dirkačema,'' je povedala Williamsova.

Ukazov v prihodnosti ne izključujejo

V britanski ekipi so po dirki analizirali dogajanje v Sepangu in sprejeli dogovor, kako bodo v prihodnosti postopali v podobnih situacijah. ''Kar se je zgodilo v Maleziji, ni bilo v redu. Učimo se na napakah, ki smo jih v zadnjih dneh natančno analizirali, da se jim bomo v prihodnosti lahko izognili,'' je povedala namestnica šefa ekipe in dodala, da so v razpravi poleg vodstva ekipe sodelovali tudi dirkači in inženirji.

Ukazov iz boksov v prihodnosti ne izključujejo, vendar se želijo znebiti negativne konotacije. ''Raje bi videli, da to imenujemo strateške odločitve ali navodila, saj ima izraz ukaz iz garaže negativno konotacijo. Ekipa si želi osvojiti čim večje število točko in tega se zavedata oba dirkača,'' je zaključila Williamsova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.