Šport > Moto športi
22 ogledov

Začenja se spektakel na dveh kolesih

valentino rossi
1/8
EPA
V Katarju je vse pripravljeno na začetek nove sezone MotoGP, ki velja za eno izmed najbolj težko pričakovanih sezon zadnjih let. Pri Yamahi se obeta napet interni dvoboj Jorgeja Lorenza in povratnika Valentina Rossija, ne gre pa pozabiti niti na Danija Pedroso (Honda), ki je v zaključku lanskega leta dobil šest od zadnjih osmih dirk.

Sezona formule 1 je že v polnem zagonu, ta konec tedna pa se bodo dirkačem na štirih kolesih pridružili še motociklisti.

Malokdo bi si upal pred začetkom sezone staviti proti aktualnemu svetovnemu prvaku Jorgeju Lorenzu, a preden lahko Španec začne razmišljati o morebitnem tretjem naslovu prvaka, bo moral videti, kako se na Yamahinem motociklu znajde domnevno najboljši dirkač vseh časov Valentino Rossi. Italijan se je po dveh neuspešnih letih pri Ducatiju, kjer je samo trikrat stopil na stopničke in nikdar zmagal, vrnil k Yamahi in je nadvse motiviran, da doda piko na i svoji dolgoletni in blesteči karieri.

Ob odsotnosti Caseya Stonerja, ki se je lani poslovil od motociklizma, med najresnejše kandidate za naslov uvrščamo še Danija Pedroso (Honda). Španski dirkač je v zaključku lanske sezone dobil šest od osmih dirk, na preostalih dveh pa ni prišel do cilja.

Veliko zanimanja bo požel tudi Marc Márquez, svetovni prvak v razredu do 250 ccm, ki je lanskega julija s Hondo podpisal dvoletno pogodbo in bo letos dirkal v najmočnejšem razredu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.