Šport > Moto športi
311 ogledov

Žagar tudi naslednje leto med elito

Matej Žagar EPA
Matej Žagar je prejel "wildcard" povabilo za nastopanje med speedway elito tudi za leto 2019.

Znana so imena tekmovalcev, ki bodo v sezoni 2019 dirkali na speedway Grand Prix-ih. Med njimi bo spet tudi Matej Žagar, a ne zaradi rezultatskih dosežkov v letošnji sezoni, ampak zaradi tega, ker je dobil posebno povabilo. Poleg njega so povabilo prejeli še Poljak Patryk Dudek, Slovak Martin Vaculik in Danec Leon Madsen.

Prvi trije so imeli v sezoni kar nekaj težav s poškodbami, Žagar je moral izpustiti domačo dirko v Krškem.

Z rezultati so si nastope zagotovili novi svetovni prvak, Britanec Tai Woffinden ter Poljak Bartosz Zmarzlik, Šved Fredrik Lindgren, Poljak Maciej Janowski, Američan Greg Hancock, Rus Artem Laguta, Avstralec Jason Doyle in Rus Emil Sajfutdinov, ki so zasedli prvih osem mest v razvrstitvi svetovnega prvenstva. Žagar je bil v tej razvrstitvi deseti.

Preko kvalifikacij pa so se v elito uvrstili Poljak Janusz Kolodziej, Danec Niels-Kristian Iversen ter Šved Antonio Lindbäck. Slednja dva sta že stara znanca Speedway Grand Prixa, saj sta že vrsto let člana dirkaške elite.

Tai Woffinden Video Šport Woffinden grozljivo padel, a vseeno slavil naslov

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.