Šport > Moto športi
202 ogledov

Zanardi se je začel odzivati na dražljaje

Alessandro Zanardi Profimedia
Okrevanje bo še zelo dolgo.

Zdravstveno stanje nekdanjega dirkača in paraolimpijca Alexa Zanardija se izboljšuje, začeli so se prvi znaki komunikacije športnika z okolico, so danes sporočili iz bolnišnice San Ralfaelle v Milanu, kjer se Zanardi po hudi nesreči zdravi na polintenzivnem oddelku.

V sporočilu za javnost so v bolnišnici danes zapisali, da se 53-letni Zanardi odziva z "začetnimi znaki komunikacije z okolico na vidne in zvočne dražljaje." A zdravniki opozarjajo, da bo okrevanje kljub tem spodbudnim znakom zaradi hudih poškodb in zahtevnega zdravljenja potekalo počasi.

Nekdanji dirkač formule 1 in ameriške serije Cart ter pozneje odlični paraolimpijec se je hudo poškodoval v nesreči s kolesom na ročni pogon 19. junija, v bolnišnici je moral zaradi hudih poškodb glave prestati več operacij.

Najprej so ga namestili na oddelek intenzivne nege v bolnišnici v Sieni, pozneje pa so ga premestili na kliniko v Milanu. Danes so iz te še sporočili, da je pred dnevi že prestal prvi poseg rekonstrukcije obraznih kosti, ki si jih je poškodoval v nesreči, še ena podobna operacija pa ga čaka v naslednjih tednih.

Zanardi je znan kot velik borec, ki se nikoli ne preda. Leta 2001 je na dirki serije Cart na nemškem Lausitzringu preživel hudo nesrečo, v kateri je po trčenju z enim od tekmecev pri veliki hitrosti ostal brez obeh nog.

Alex Zanardi | Avtor: Profimedia Profimedia

Po dolgotrajnem okrevanju se je vrnil v druge kategorije dirkalnega športa, je pa tudi zamenjal športno panogo in zelo uspešno tekmoval s kolesom na ročni pogon. Na paraolimpijskih igrah v Londonu 2012 in Rio de Janeiru 2016 je osvojil šest kolajn, od tega štiri zlate.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.